foto: LETA
Raidījums: Jūrmalas pašvaldības policijas ēku īrē no miljonāra Meļņika
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.
Bizness un ekonomika
2018. gada 11. marts, 21:36

Raidījums: Jūrmalas pašvaldības policijas ēku īrē no miljonāra Meļņika

LETA

Jūrmalas pašvaldības policijas ēka Dubultos nepieder pilsētas domei, bet tiek nomāta, un tās līdzīpašnieks ir miljonārs Vasilijs Meļņiks, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Pirmais ēkas īpašnieks bijis valsts uzņēmums "Latvijas Dzelzceļš" (LDz), taču laikā, kad Jūrmalas pašvaldības policija ēkā ievācās, tā jau bija iznomāts privātai firmai "Kļavu centrs" un policija bija apakšnomnieks. Šī uzņēmuma pastarpinātie īpašnieki ir Meļņiks un uzņēmējs Valdis Garoza. Vēlāk, 2010.gadā, LDz ēku izsolē pārdeva "Kļavu centram", bet dome izsolē nepiedalījās.

Pašvaldības policija turpina nomāt telpas no "Kļavu centra", maksājot 17 eiro par kvadrātmetru. Pirms četriem gadiem Jūrmala nolēma nomāt arī ēkas trešo stāvu – domes attīstības pārvaldes vajadzībām, taču par zemāku cenu – 15 eiro kvadrātmetrā. Dažus mēnešus pēc līguma noslēgšanas "Kļavu centra" valdes loceklis Aleksandrs Čerņavskis ziedoja 5000 eiro Jūrmalas mēra Gata Trukšņa pārstāvētajai Zaļo un zemnieku savienībai.

"De facto" aprēķinājis, ka pašvaldība ēku varēja nopirkt par aptuveni 400 000 eiro, bet par telpu nomu kopumā līdz 2026. gadam būs samaksājusi vairāk nekā divus miljonus eiro.

Jūrmalas domes pārstāvji par šo jautājumu atteikušies sniegt komentāru, vien norādot, ka nevarēja piedalīties izsolē, jo pašvaldībām likums liek īpašumus pirkt par iespējami zemāku cenu.

Tomēr Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins raidījumam skaidrojis, ka pašvaldības drīkst piedalīties izsolēs. "Svarīgi, kā pašvaldība salīdzina to cenu, par ko var iegādāties, pret to cenu, kuru iztērēs, nomājot," skaidrojis Korčagins.