foto: Ieva Leiniša/LETA
Gada pirmo maksātnespējas administratoru kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši 27 administratori
Maksātnespējas administrācijas direktore Inese Šteina.
Bizness un ekonomika
2018. gada 5. marts, 11:44

Gada pirmo maksātnespējas administratoru kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši 27 administratori

LETA

Šī gada pirmo maksātnespējas procesa administratoru kvalifikācijas eksāmenu sekmīgi nokārtojuši 27 administratori, savukārt četriem eksāmenu nenokārtojušajiem administratoriem tiks izbeigta sertifikāta darbība, informēja Maksātnespējas administrācijā (MNA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma pārejas noteikumiem kvalifikācijas eksāmens bija jākārto 45 administratoriem. Attiecībā uz administratoriem, kuri nekārtoja minēto eksāmenu, tika pieņemts lēmums par sertifikāta darbības izbeigšanu, sertifikāta darbība tika apturēta vai pieņemts lēmums par administratora atstādināšanu no administratora amata darbības veikšanas.

2018.gadā tiks organizēti vēl divi kvalifikācijas eksāmeni. Nākamā maksātnespējas procesa administratoru kvalifikācijas eksāmena norise plānota 2018.gada 6.jūnijā, kad eksāmenu būs jākārto 86 administratoriem.

2017.gadā tika organizēti divi administratoru kvalifikācijas eksāmeni - 12.septembrī un 29.novembrī. Abus eksāmenus kopā kārtoja 100 administratoru, no kuriem 84 personas eksāmenu nokārtoja un tika ieceltas administratora amatā.

Īstenojot Maksātnespējas likumā noteikto administratoru profesijas reformu praksē, patlaban viņu eksaminācija un kvalifikācijas kontrole ir nodota MNA kompetencē, bet divu gadu laikā visiem pašreizējiem administratoriem būs pienākums nokārtot kvalifikācijas eksāmenu atbilstoši jaunajām prasībām, kas ietver arī nevainojamu reputāciju.

Savukārt turpmākie kvalifikācijas eksāmeni administratoriem būs jākārto reizi divos gados.