foto: AP, Sputnik/LETA
Jezga olimpiādē: irāņus sadusmo, ka citiem sportistiem iedeva dāvanas, bet viņiem nē
Bizness un ekonomika
2018. gada 8. februāris, 18:42

Jezga olimpiādē: irāņus sadusmo, ka citiem sportistiem iedeva dāvanas, bet viņiem nē

Jauns.lv

Šogad Phjončhanas olimpisko spēļu atlētiem tiek izsniegti vērtīgi "Samsung" mobilie tālruņi, taču Irānas un Ziemeļkorejas sportisti palikuši bešā, izsaucot irāņu politiķu un diplomātu dusmas. 

"The Guardian:" vēstī, ka šajās spēlēs atlētiem tiek izsniegti aptuveni tūkstots eiro vērti "Samsung" mobilie tālruņi, tomēr, visticamāk, baiļojoties par ASV pret abām šīm valstīm noteikto sankciju pārkāpšanu ziemeļkorejieši un persieši palikuši bez dāvanām. 

Reaģējot uz to, Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs pat izvirzījis ultimātu - ja šis lēmums netiks mainīts, viņš atteiksies no sava personīgā šīs kompānijas mobilā tālruņa. 

Zīmīgi, ka dienvidkorejiešu uzņēmums "Samsung" ir plaši pārstāvēts Irānā, taču tas aizvien nebija gana liels iemesls, lai izsniegtu ierīces šīs valsts sportistiem. 

Savus iebildumus Irāna darījusi zināmu arī Dienvidkorejas vēstniekam ar piebildi, ka šāda rīcība ir neētiska un lauž

Sportisti Phjončhanā cītīgi gatavojas un izbauda olimpiskos labumus

Liela daļa Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu dalībnieku jau ieradušies četrgades lielākā ziemas sporta notikuma mājvietā un cītīgi gatavojas. Tomēr pa ...

gallery icon
167

Olimpisko spēļu garu. Savu viedokli pauda arī Irānas Olimpiskās komitejas vadītājs Reza Salehi Amiri, sakot: "Mēs neklusēsim, saskaroties ar mūsu nacionālā lepnuma, identitātes un cieņas aizskaršanu."

Pēc Irānas iebildumiem Starptautiskā Olimpiskā komiteja paziņoja, ka mobilie tālruņi tomēr tiks izsniegti arī irāņiem un ziemeļkorejiešiem, vienlaikus lūdzot, lai Ziemeļkorejas atlēti tos neved mājās. 

"Starptautiskā Olimpiskā komiteja nodrošinās mobilos tālruņus visiem atlētiem no visām valstīm, kas piedalās Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Kas attiecas uz Irānu, mēs apstiprinām, ka visi dalībnieki varēs tos paturēt. Kas attiecas uz Ziemeļkoreju, visi dalībnieki ir lūgti nevest tos mājās," norāda komitejā. 

"Samsung" notikušo nav komentējis.