Daugavpilī ražos miljonāru mājas uz riteņiem
Daugavpilī taps VIP klases treileri. Šāds braucamais maksāšot apmēram 240 tūkstošus eiro.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 9. aprīlis, 06:30

Daugavpilī ražos miljonāru mājas uz riteņiem

Jauns.lv

Daugavpils uzņēmums "Zieglera mašīnbūve" šogad plāno uzbūvēt jaunu cehu un sākt ražot ekskluzīvas mājas uz riteņiem.

Uzņēmuma valdes locekle Olga Krušinska stāsta, ka „Ziegler Adventure” būs dārgas VIP klases automašīnas – dzīvojamās mašīnas jeb mājas uz riteņiem ar augstu ērtību līmeni uz „Mercedes Unimog” bāzes.

Transportlīdzeklī būs iebūvētas dušas, tualete, virtuve, daudz kas cits, kas nepieciešams dzīvošanai autonomā režīmā. Apdarē izmantos tikai ļoti augstas kvalitātes materiālus.

Automašīnā līdz pat 2–3 nedēļām varēs uzturēties pat tuksnesī vai džungļos, iztiekot bez akumulatoru uzlādes, degvielas un ūdens uzpildes. VIP treilera izmaksas lēstas 240 000 eiro apmērā.

Speciālistu grupa devusies uz Vāciju, kur, gūstot pieredzi kompānijas „Explorix” speciālistu vadībā, plāno samontēt „Ziegler Adventure” prototipu. Paredzams, ka automašīna varētu būt gatava jūlija sākumā, kad sāks piedalīties dažādās izstādēs. Kad būs pirmie pasūtījumi, Daugavpilī varētu sākties nākamo auto komplektēšana konkrētiem klientiem.

„Mercedes Unimog” ir kvalitatīvi auto ar paaugstinātu caurgājību, kurus ražo kopš sešdesmitajiem gadiem, un neviena no šīm automašīnām līdz pat šim brīdim nav nodota lūžņos.

“”Ziegler Adventure” būs jauns produkts ar augstu pievienoto vērtību, jauns izaicinājums, jauns lēciens kvalitātē un jaunas neticama attīstības perspektīvas,” uzsver Krušinska.

Uzņēmums arī iegulda attīstībā, iegādājoties jaunu liekšanas iekārtu, piecas metināšanas iekārtas un ražošanas vadības programmu „Monitor” aptuveni 150 000 eiro vērtībā.

Kopā ar liekšanas darbgaldu iegādāta programma „Radan”, kas, izmantojot rasējumu, ļauj modelēt detaļu 3D formātā. Vecajiem darbgaldiem šādu iespēju nebija, tāpēc nācās paļauties tikai uz darbgalda operatora kvalifikāciju. Jaunā iekārta ir savienojama ar lāzergriešanas iekārtu, kas detaļas izgriež no metāla.

Šis brīnums izmaksāja miljonus

Daugavpiliešiem līdzīgu ideju pirms pāris gadiem īstenojis Brens Ferens, tehnoloģiju un dizaina firmas „Applied Minds” šefs, bijušais „Walt Disney Imagineering” pētniecības un attīstības prezidents.

Lai kopā ar četrgadīgo meitu Kiru droši un ērti apceļotu pasauli, viņš uz „Mercedes Unimog” bāzes uzbūvēja šo brīnumu – 9,4 metrus garo un trīs metrus augsto „KiraVan”. Tas brauc gan pa dubļiem, gan akmeņiem, ir aprīkots ar luksusa dzīvojamām telpām, ekoloģisku vannas istabu, virtuvi, mūsdienīgu biroju un bēniņu istabu Kirai.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press