foto: LETA
Sērijveida dzīvokļi Ogrē, Jelgavā, Kauguros un Salaspilī kļuvuši dārgāki
2018. gada 13. janvāris, 22:34

Sērijveida dzīvokļi Ogrē, Jelgavā, Kauguros un Salaspilī kļuvuši dārgāki

Kasjauns.lv/LETA

Pagājušā gada decembrī augušas sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē, Jelgavā, Kauguros un Salaspilī, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Decembrī Ogres sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 1,1% un dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena sasniedza 558 eiro par kvadrātmetru. Kopumā 2017.gadā dzīvokļu cena Ogrē pieauga par 17%. Pērn gandrīz katrā mēnesī bija vērojams dzīvokļu cenu pieaugums, teikts pārskatā. Decembrī Ogrē joprojām bija maz dzīvokļu piedāvājumu, kas ir viens no galvenajiem cenu pieauguma iemesliem.

Kauguros 2017.gada decembrī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,2%, vidējai cenai sasniedzot 523 eiro par kvadrātmetru. Kopumā kopš 2017.gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros palielinājās par 11%. Dzīvokļu cenas Kauguros, salīdzinot ar citām vietām Rīgas apkārtnē, līdz šim pieauga vislēnāk un decembrī cenu pieaugums apstājās.

Savukārt Salaspilī dzīvokļu cenas decembrī palielinājās par 0,2% un sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga līdz 610 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2017.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā palielinājās par 14%. Līdzīgi kā lielākajos Rīgas mikrorajonos, arī Salaspilī dzīvokļu cenas turpināja pieaugt, tomēr pieaugums bija neliels, norādīts pārskatā.

Pērn decembrī Jelgavas dzīvokļu cenas palielinājās par 0,6% un sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās līdz 479 eiro par kvadrātmetru pozīcijai. Kopš 2017.gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas pieauga par 19%.