foto: LETA
Porziņģis pamet restorānu biznesu
Mārtiņš Porziņģis.
Bizness un ekonomika
2018. gada 14. janvāris, 05:10

Porziņģis pamet restorānu biznesu

Edgars Orlovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušā gada nogalē restorāns "MO Liepāja" mainījis īpašnieku, un nu tur vairs nesaimnieko Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa brālis Mārtiņš Porziņģis.

Restorāns un bārs "MO Liepāja", kas bija pirmais Juliannas pagalma iemītnieks Liepājā, piedzīvojis daļēju īpašnieku maiņu, un saimnieku vidū vairs nav atrodams Porziņģu ģimenes vidējā dēla Mārtiņa vārds. Pēc "Lursoft" datiem, līdz novembra beigām restorāna apsaimniekotāja – SIA "Liepājas restorāns" – īpašnieku vidū ar 30% daļu bija Porziņģis, bet 70% piederēja Elīnai Zālītei, kas uz Liepāju līdz ar restorāna atklāšanu 2016. gada nogalē pārcēlās no Rīgas.

Porziņģa brālis Liepājā atvēris glaunu restorānu un bāru

Latvijas slavenākā un visvairāk pelnošā basketbolista Kristapa Porziņģa brālis Mārtiņš Liepājā, Friča Brīvzemnieka ielā 7, atvēris šiku restorānu un bāru ...

gallery icon
22

Tagad par uzņēmuma līdzīpašnieci kļuvusi zvērināta advokāte Gundega Kreice, kurai pieder 70% daļu, bet Elīnai Zālītei – nu vairs tikai 30% daļu. Pamainījies arī uzņēmuma amatpersonu saraksts: līdz šim tam bija tikai valdes loceklis Olafs Saulriets, taču tagad valdē iecelta arī Liene Kreice, bet Saulriets kļuvis par valdes priekšsēdētāju.

Īpašnieki jau izteikušies, ka saimnieku maiņa notikusi, jo Porziņģis pārsvarā laiku pavada ASV pie brāļa, nevis Liepājā, sekojot līdzi uzņēmuma attīstībai. Kā apgalvo jaunie restorāna saimnieki, aizvadītais gads restorānu biznesā bijis sekmīgs, jo "MO Liepāja" iekļauts ekskluzīvajā "White Guide Nordic" labāko Baltijas restorānu sarakstā, kurā novērtēti 160 Baltijas valstu restorāni. Turklāt šī esot pirmā reize, kad katalogā ticis kāds restorāns no Liepājas.

Aizvadītā gada finanšu pārskats vēl nav pieejams, bet 2016. gadā, strādājot nepilnu mēnesi, uzņēmuma apgrozījums bijis gandrīz 40 000, kopējie zaudējumi – 82 eiro. Pēc "Lursoft" datiem, SIA "Liepājas restorāns" pagaidām nav apmaksājusi kādu rēķinu par nepilniem 256 eiro un šis rēķins nodots parādu piedziņai.