"airBaltic" šefs Gauss atklāj, par ko saņem tik milzīgu algu
Piemēram, kompānijas punktualitāte esot viens no kritērijiem, kas veido algas apmēru Martinam Gausam. Pērn viņa atalgojums nedaudz sarucis - par 100 tūkstošiem.
Bizness un ekonomika
2016. gada 13. aprīlis, 08:08

"airBaltic" šefs Gauss atklāj, par ko saņem tik milzīgu algu

Jauns.lv

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētāja Martina Gausa atalgojumu ietekmē aviosabiedrības sasniegtie rezultāti.

Šorīt intervijā LNT rīta raidījumā "900 sekundes" Gauss skaidroja, ka viņa algas apmērs mainās, jo to veido gan pamata alga, gan mainīgā algas daļa, kuras apmēru ietekmē dažādu izvirzīto rezultātu sasniegšana, piemēram, aviosabiedrības punktualitāte. Pērn atalgojums mazliet samazinājies.

Gausa amatpersonas deklarācija rāda, ka Gauss pagājušajā gadā par darbu "airBaltic" saņēma 844 048 eiro. Gadu iepriekš viņa alga sasniedza 935 225 eiro.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) iepriekš paudis, ka Satiksmes ministrija pēc auditorkompānijas "KPMG Baltics" atzinuma saņemšanas par lidsabiedrības "airBaltic" valdes darba izvērtējumu varētu vērtēt arī aviokompānijas vadītāja Gausa atalgojuma atbilstību padarītajam.

Gauss sacīja, ka šo auditu viņš gaida vairāk nekā jebkurš cits. Viņaprāt, "airBaltic" ir veiksmīgs uzņēmums, tomēr visu laiku ir šaubas par padarīto. Tāpēc aviosabiedrības valdes priekšsēdētājs cer, ka audits uzrādīs labu rezultātu.

Pēc Gausa domām, uzņēmumam ir labas iespējas atrast stratēģisko investoru, jo "airBaltic" pašlaik ir īsts veiksmes stāsts. Uzņēmums strādā ar peļņu, tiks kapitalizēts aizņēmums, aug pasažieru skaits, drīzumā aviosabiedrībai būs jaunas lidmašīnas, kas ļaus atvērt jaunus galamērķus.

Kā ziņots, "airBaltic" 2014.gadā strādājusi ar 254 179 669 eiro apgrozījumu un 10 668 043 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Apgrozījums ir nedaudz - par 8% - samazinājies, salīdzinot ar 2013.gadu, kad aviokompānija apgrozīja 278 805 614 eiro.

Savukārt peļņa ir pieaugusi vairāk nekā piecas reizes, salīdzinot ar 2013.gadu, kad tā bija 2 020 506 eiro.

AS "Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 82 634 635 eiro.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA