foto: Facebook
Feisbuks cenzējis no vēža mirstošas sievietes attēlus
Pāris pirms tam, kad sievietei diagnosticēja dzemdes kakla vēzi.
Auto un tehnoloģijas
2017. gada 24. decembris, 20:49

Feisbuks cenzējis no vēža mirstošas sievietes attēlus

Kasjauns.lv

Plašu britu mediju uzmanību izpelnījies Eliota Lova (42) sūdzība par faktu, ka sociālais tīkls "Facebook" neļauj viņam sērot par mūžībā aizgājušo sievu, kuru pieveica vēzis. Viņam ir aizdomas, ka konts ir uzlauzts un attēli dzēsti, un tas noticis ar paša feisbuka algoritmu palīdzību.

foto: Facebook
Četru bērnu māte Donna augustā mira no vēža. "Facebook" neļāva viņas vīram šādus attēlus ievietot portālā.

Eliota Lova sieva Donna devās mūžībā šī gada augustā pēc astoņu mēnešu cīņas ar dzemdes kakla vēzi. Donna bija četru bērnu māmiņa.

Atraitnis paudis neizpratni un vilšanos par "Facebook" politiku attēlu kontekstā. Proti, vīrietis piektdien - kad jau pagājis ilgāks laiks kopš sievas nāves - feisbukā ievietoja bildi, kurā redzama viņa sieva pēdējās dzīvības dienās. Viņš to darījis tamdēļ, lai veicinātu cilvēku izpratni par šo slimību, kā arī pievērstu uzmanību tieši dzemdes kakla vēža slimībai.

Mirstošās Donnas bilde zibenīgi kļuva virāls attēls. Tūkstošiem "share", tūkstošiem komentāru. Eliots saņēmis milzumdaudz vēstuļu no cilvēkiem, galvenokārt ar uzmundrinājuma un līdzjūtības tekstiem.

Taču tad vīrieša konts ticis bloķēts. Saskaņā ar Eliota pausto, "Mirror Online" vēsta, ka "Facebook" sistēma atpazinusi neparasti augstu rosību tieši šajā kontā, un drošības procedūru dēļ to apturējusi.

"Man lūdza apstiprināt manu identitāti un apliecināt, ka tieši es esmu ievietojis šīs bildes. Taču ar administrāciju es pats nekādi nevaru sazināties. Esmu ārkārtīgi vīlies tajā, kā feisbuks risināja šo situāciju, kā arī sašutis par komunikācijas trūkumu," britu medjiem pauda atraitnis.

Vienlaikus viņš pauž prieku par to, ka šie attēli izraisījuši rezonansi, tādējādi pievēršot uzmanību dzemdes kakla vēža problēmai pasaulē.

foto: Facebook
Vīrs paudis neizpratni par sociālā tīkla rīcību, neļaujot viņam izvietot mirstošās sievas foto.