foto: LETA
Pēc 7 gadu prombūtnes Londonā kandavniece atgriežas dzimtenē: atgriešanās ceļš nav bijis viegls
Ilustratīvs attēls.
Intervijas
2017. gada 16. decembris, 11:36

Pēc 7 gadu prombūtnes Londonā kandavniece atgriežas dzimtenē: atgriešanās ceļš nav bijis viegls

Kasjauns.lv

Kandavniece Madara Siliņa pēc septiņiem Lielbritānijā pavadītiem gadiem, no kuriem divi aizvadīti mācoties vienā no lielākajām skaistumkopšanas skolām Eiropā, atgriezusies dzimtenē, lai atvērtu savu salonu. Kandavniece neslēpj – atgriešanās ceļš nav bijis viegls, vēsta LTV raidījums “TV Spektrs”. 

Jauniete atgriezusies dzimtajā mazpilsētā un sākusi savu biznesu, taču pretēji nereti dzirdētajiem aicinājumiem atgriezties, valsts institūcijās viņa nav jutusies gaidīta. 

“Līdz šim Latvijā iegūt darbu bija diez gan nesekmīgi, ja nu vienīgi es varēju iet strādāt kā pārdevēja kosmētikas veikalā, bet ar savu izglītību es to nevēlējos. Sapratu, ka jādara pašai,” stāsta jaunā sieviete. 

Madaras privātprakse durvis vērusi pirms divām nedēļām un par klientu daudzumu viņa nesūdzas. Turklāt vietējiem tas esot bijis liels pārsteigums. 

Atgriešanās Latvijā gan neesot bijusi vienkārša, proti, vairāki no Londonā iegūtajiem sertifikātiem Latvijā netika atzīti, tāpēc visas iegūtās zināšanas un pieredzi šeit izmantot nevarēšot. Tāpat satikšanās ar valsts institūcijām par vēlmi palīdzēt uzsākt biznesu īsti neliecinot. 

Par spīti grūtībām, jauniete ir apņēmīgas pilna Latvijā palikt pavisam, paplašinot savu biznesu arī tuvāk galvaspilsētai. 

Tēmas