foto: M.A.DI HOME/Facebook
Eiropā izgatavota ekonomiska māja, kuru var salikt jebkur nieka 6 stundu laikā
Bizness un ekonomika
2017. gada 23. novembris, 10:10

Eiropā izgatavota ekonomiska māja, kuru var salikt jebkur nieka 6 stundu laikā

Kasjauns.lv

Lielbritānijas tirgū parādījušās saliekamas mājas, kuras var uzbūvēt nieka sešu stundu laikā - visas nama sastāvdaļas, tostarp mēbeles, var sapakot lielā kastē, kuru var transportēt ar kravas automašīnu.

Kā vēstī britu mediji, lētākā šāda māja maksā aptuveni 25 tūkstošus sterliņa mārciņu (28,1 tūkstoti eiro), un arhitekti uzskata, ka šis salīdzinoši nedārgais variants var palīdzēt atrisināt mājokļu trūkumu Apvienotajā Karalistē. 

Māja, kuru var salikt 6 stundu laikā

Māja, kuru var salikt 6 stundu laikā

gallery icon
9

Izstrādātāji uzskata, ka šīs inovatīvās "M.A.Di Home" mājas var izturēt arī seismiska rakstura notikumus, kā arī citas dabas kataklizmas. Tāpat īpašniekiem ir iespēja ražot elektrību ar saules paneļiem. 

Māja ir atvērta plānojuma, kas jaunajiem īpašniekiem ļauj pašiem izvēlēties, kā un kādas dzīvojamās zonas tajā ierīkot. 

Namiņa salikšanai nepieciešamas trīs cilvēku darba rokas. Process notiek tā: sākumā tiek salikti ārsienu paneļi, pēc tam tai tiek uzlikts jumts, tad griesti, iekšsienas un grīdas. Katrā mājā ir divi stāvi, virtuve, ēdamtelpa un vannasistabas. 

Interesenti var izvēlēties no dažādiem pieejamajiem izmēriem. Mazākais un lētākais variants ir 27 kvadrātmetri, kas arī maksā minētos 25 tūkstošus sterliņa mārciņu, kamēr ģimenes māja 84 kvadrātmetru platībā jau būs dārgāka - 55 tūkstošus sterliņa mārciņu (62 tūkstoši eiro). 

Arhitekti norāda, ka to var salikt jebkurā vietā, jo celtniecībai nav jālej betona pamati. 

Saliekamās mājas dizainu izstrādājis itāļu arhitekts Renato Vidāls, arī visa ražošana notiek Itālijā, taču par papildu samaksu uzņēmums sola šo ēku nogādāt jebkurā vietā Eiropā.