foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Bombardier" no "EgyptAir" saņem idmašīnu pasūtījumu 2,2 miljardu dolāru apmērā
"EgyptAir" pasūtījusi 12 "CS300" lidmašīnas.
Bizness un ekonomika
2017. gada 14. novembris, 16:44

"Bombardier" no "EgyptAir" saņem idmašīnu pasūtījumu 2,2 miljardu dolāru apmērā

LETA

Kanādas lidmašīnu un vilcienu ražošanas kompānija "Bombardier" otrdien paziņoja, ka panākusi vienošanos pārdot līdz 24 "CSeries" lidmašīnām Ēģiptes aviokompānijai "EgyptAir" par gandrīz 2,2 miljardiem ASV dolāru (1,8 miljardiem eiro).

Saskaņā ar starp abiem uzņēmumiem noslēgto vienošanos "EgyptAir" pasūtījusi 12 "CS300" lidmašīnas, kā arī saņēmusi iegādes tiesības vēl 12 lidaparātiem, norāda "Bombardier".

1932.gadā dibinātā "EgyptAir" ir vecākā lidsabiedrība Tuvajos Austrumos un Āfrikā, kas nodrošina lidojumus uz 70 galamērķiem 60 valstīs.

Bombardier CS300 sērijas lidmašīnas saņemšanas svinīgā ceremonija

gallery icon
21

Kā vēstīts, Eiropas aviobūves uzņēmums "Airbus" oktobrī paziņoja, ka iegūs vairākuma akcijas "Bombardier CSeries" lidaparātu programmā.

Vienošanās starp "Airbus" un "Bombardier" nodrošinās iespēju ievērojami samazināt "CSeries" lidaparātu ražošanas izmaksas un izmantot "Airbus" starptautisko klātbūtni tirdzniecības veicināšanai.

Kā ziņots, Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ir noslēgusi līgumu par 20 "CS300" sērijas lidmašīnu piegādi, kļūstot par pirmo lidsabiedrība pasaulē, kas saņēma un sāka lidojumus ar šīs sērijas lidmašīnām. "airBaltic" augustā saņēma septīto no 20 pasūtītajām "CS300" lidmašīnām. Paredzēts, ka līdz gada beigām "airBaltic" flotē būs kopumā astoņi "CS300" gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

"airBaltic" parāda savu jauno "Bombardier CS300" lidmašīnu. FOTO

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" vēl šogad no Kanādas uzņēmuma "Bombardier" saņems pirmās divas jaunās "CS300" lidmašīnas, šodien Rīgā prezentējot jauno "CS300" ...

gallery icon
55