Ilgi gaidītais "mazais" Apple SE ir klāt - ko varam no tā gaidīt?
iPhone SE norādīts, kā divas reizes jaudīgāks par iPhone 5S, kā arī tam nodrošināta trīs reizes labāka grafiskā vide.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 21. aprīlis, 23:32

Ilgi gaidītais "mazais" Apple SE ir klāt - ko varam no tā gaidīt?

Jauns.lv

Ar Apple ierīcēm esam pazīstami jau labu laiku. Un liela daļa no mums ir “saslimuši” ar šī zīmola piedāvātajām tehnoloģijām. Rūpīgi tiek sekots līdzi jaunumiem, ko piedāvās Apple, cenšoties iegādāties jaunākos modeļus, tiklīdz tie parādās un ir pieejami plašākam pircēju lokam. Un Apple “nesnauž”. Arī marta beigās tika rīkots kārtējais oficiālais pasākums, prezentējot jaunākās ierīces, pie kurām pircēji tiks jau pavisam drīz.

Liela daļa Apple viedtālruņu fanu šoreiz ar nepacietību gaidīja jauno iPhone SE, lai iepazītu un varētu “aptaustīt” jauno ierīci, kliedējot visas šaubas par to, cik laba tad tā būs.

Lai gan Apple parasti savās prezentācijās iepazīstina ar vairāk nekā tikai vienu jaunumu, cilvēku interesi visvairāk šoreiz saistīja tieši iPhone SE. Tad nu paskatīsim, kas “lācītim vēderā”. iPhone SE ir 4 collu viedtālrunis , kurš izskatās gluži kā priekštecis iPhone 5S, tomēr, vizuālais iespaids ir mānīgs. Mazajā iPhone SE veiksmīgi ieslēptas iPhone 6S un 6S Plus saturs– jaudas un veiktspējas ziņā tas ir tik pat labs, kvalitatīvs un ātrs kā iPhone 6 sērijas telefoni. iPhone to dēvē par jaudīgāko 4 collu telefonu kāds jebkad ir ražots. Šo testu uzticēsim lietotājiem.

iPhone SE norādīts, kā divas reizes jaudīgāks par iPhone 5S, kā arī tam nodrošināta trīs reizes labāka grafiskā vide.

Galvenie iPhone SE raksturlielumi ir jau minētais 4 collu displejs, 4 krāsu dizaina pieejamība, tiem, kas vēlas daudzveidības pieejamību arī ierīces izskatā, A9 procesors, 12MP foto kamera un 5MP priekšējā kamera. Nodrošināts pieskāriena ID (pirksta nospieduma atpazinējs) un NFC.

iPhone SE atšķirība no 6S un 6S Plus ir displejos, gan tajā, ka iPhone SE šis displejs ir mazāks – četru collu diagonāle, gan arī tāpēc, ka atšķirībā no 6S sērijas, ierīce nav aprīkota ar 3D Touch tehnoloģiju un neatpazīst pieskāriena stiprumu. Viedtālruni darbina jau minētais A9 mikroshēmojums, un tam ir tāda pati kamera, kā lielākajos modeļos. Apple sola akumulatora darbības laika uzlabojumu, salīdzinājumā ar iPhone 5S. Svarā tas būs vien 113 gramus un fotografēšanas un video uzņemšanas funkcijas šim, salīdzinoši mazajam, iPhone būs gana kvalitatīvas un labas, lai apmierinātu par prasīgāko klientu. Operētājsistēma – jau zināmā iOS 9 – arī nepievils lietotāju.

Apple arī sola, ka jaunais SE telefons būs lētākais iPhone telefons, un to varēja rezervēt sākot no marta beigām, bet tirgū tas parādījās tikai sākot no 31.marta. Mums, kā jau allaž, jauno iPhone SE varēs nopirkt nedaudz vēlāk. Latvijā, domājams, tas nonāks aprīļa laikā.


Raksts sadarbībā ar Apple / Publicitātes foto