Ušakova iecere aizliegt tirgot alkoholu iekšpagalmos tiks skatīta Ministru kabinetā
Daudzi iekšpagalmu veikali tieši dzīvojamo māju pagalmos alkoholu tirgo pat 24 stundas diennaktī.
Bizness un ekonomika
2016. gada 23. aprīlis, 12:23

Ušakova iecere aizliegt tirgot alkoholu iekšpagalmos tiks skatīta Ministru kabinetā

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) ir ticies ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), lai pārrunātu Rīgas pašvaldības rosināto ieceri aizliegt alkohola pārdošanu tirdzniecības vietās pilsētu iekškvartālos, un Kučinskis šādu ieceri esot atbalstījis, - tā tikšot virzīta tālāk Ministru kabinetā, pastāstīja Ušakovs.

Šā gada janvāra beigās Rīgas pašvaldība nolēma vērsties pie Ministru prezidenta ar ierosinājumu aizliegt alkohola pārdošanu tirdzniecības vietās pilsētu iekškvartālos.

Ušakovs, vaicāts, kā šāds priekšlikums būtu definējams juridiski, skaidroja, ka to tā varētu arī definēt - atļaut pārdot iekškvartālu bodēs visu, izņemot alkoholu, vai arī balstīties uz tirdzniecības vietu kvadratūru, nosakot veikala platību, atkarībā no kuras tajā tiktu aizliegta alkohola tirdzniecība.

"Daudzi šādi veikali tieši dzīvojamo māju pagalmos alkoholu tirgo pat 24 stundas diennaktī, it kā strādājot kā bārs. Pašvaldība saņem ievērojamu apjomu sūdzību par to. Turklāt pagalmos uzturas, spēlējas bērni," skaidroja Rīgas mērs.

"Kučinskis, ja viņu apstiprinās premjera amatā, ir cilvēks, kas saprot pašvaldību specifiku," cerīgi par topošā premjera atsaucību toreiz izteicās Ušakovs.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA, Ieva Čīka/LETA