foto: Zane Bitere/LETA
Daiga Kiopa skaidro miljonāru TOPa galvenās tendences
SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa piedalās jaunā "Latvijas bagātāko cilvēku Top 100" prezentācijā viesnīcā "Bellevue Park Hotel Riga".
Bizness un ekonomika
2017. gada 20. oktobris, 13:42

Daiga Kiopa skaidro miljonāru TOPa galvenās tendences

RīgaTV 24

“Miljonāru TOPs top sekojoši: mēs skatāmies uzņēmuma kapitāldaļu īpašniekus un uzņēmuma gada pārskatu. Šie cipari nosaka to, kā šis TOPs izveidojas,” SIA «Lursoft IT» valdes locekle Daiga Kiopa skaidroja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot nesen publicēto Latvijas miljonāru sarakstu. Viņa raidījumā atklāja galvenās tendences, kas manāmas šī gada TOPā.

Kiopa norādīja, ka finanšu sektors vēl joprojām ir ļoti pelnošs, tomēr peļņas apjoms ir samazinājies. “Baņķieri ir, bet viņu peļņas apjoms nav tik liels kā pāris gadus atpakaļ,” sacīja Kiopa.

Tāpat sarucis būvniecības nozares pārstāvju skaits TOPā. Kiopa norādīja, ka peļņas apjoms visai nozarei krietni samazinājies: “Būvniecības nozarei pagājušajā gadā nav gājis tik sekmīgi, cik iepriekšējos gadus. Nozarei kopumā peļņa ir samazinājusies par 60%.”  

Tomēr Kiopa ir pārliecināta, ka panikai nav pamata un ka nākamajā gadā būvniecības nozarē būs vērojams peļņas pieaugums. “Domāju, ka nākamajā gadā tā situācija mainīsies, jo 2016. gadā vēl nebija struktūrfondu naudas, kuras ļoti aktīvi šajā vasarā izmantoja gan ceļu būve, gan pārējie. Tāpēc panika nav jātaisa,” raidījumā apgalvoja Kiopa.

Kiopa arī atklāja, ka viņai ir liels prieks par to, ka TOPā noturējies komunikāciju tehnoloģiju uzņēmuma «Mikrotīkls» līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš. “Prieks ir tāpēc, ka šī peļņa tiek iegūta eksportējot – 99% šis uzņēmums eksportē uz ārpusi. Turklāt šis uzņēmums peļņu audzē jau astoņus gadu pēc kārtas. Tur visu laiku ir pieaugoša tendence,” raidījumā Riekstiņa uzņēmumu slavēja Kiopa.