foto: LETA
IT speciālists Deniss Čalovskis: jebkurš antivīruss var strādāt kāda specdienesta labā
Čalovskis: IT jomā palielinās ne tikai drošība, bet arī caurumu skaits.
Auto un tehnoloģijas
2017. gada 19. oktobris, 08:38

IT speciālists Deniss Čalovskis: jebkurš antivīruss var strādāt kāda specdienesta labā

Kasjauns.lv/LETA

Informācijas tehnoloģiju jomā palielinās ne tikai drošība, bet arī caurumu skaits, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Deniss Čalovskis, kuru ASV pērn notiesāja par kibernoziegumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čalovska vadībā Rīgā ceturtdien norisināsies astotā starptautiskā kiberdrošības konference "DSS ITSEC 2017", kuras gada galvenā tēma būs Eiropas Savienības (ES) jaunā personas datu aizsardzības regula. Tāpat konferencē tiks apspriestas tādas tēmas kā kiberdrošības politika, ES jaunā kiberdrošības stratēģija, publiskā un privātā partnerība ES un katrā valstī atsevišķi.

Lūgts vērtēt kiberdrošības jautājumu Latvijas kontekstā, Čalovskis sacīja, ka IT tehnoloģijas iet uz priekšu un palielinās ne tikai drošība, bet arī caurumu skaits.

Viņš arī pievērsās antivīrusu jautājumam, paužot, ka jebkurš antivīruss apstrādā visus failus datorā un neviens nezinot, kas ar šiem failiem tālāk notiek. "Var būt, ka jebkurš antivīruss strādā kādu specdienestu labā," sprieda Čalovskis, atzīstot, ka šī brīža situācijā nevaram būt droši par neko.

Tai pat laikā, viņš uzsvēra, ka sistēmas ir daudz pārdomātākas un aizsargātākas nekā deviņdesmito gadu beigās vai 2000.gada sākumā.

Runājot par ES jauno personas datu aizsardzības regulu, Čalovskis pauda, ka daudzi uzņēmumi tai neesot gatavi.

Jau ziņots, ka ASV tiesa 2016.gada janvāra sākumā Čalovski atzina par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās par kibernoziegumiem un piesprieda viņam 20 ar pusi mēnešu cietumsodu, kas līdzvērtīgs laikam, kuru viņš jau pavadījis apcietinājumā. Čalovskis 2012.gada novembrī tika aizturēts Latvijā, bet 2015.gada februārī izdots ASV. Pēc soda izciešanas viņš pērn atgriezās Latvijā.

Atbrīvo kibernoziegumos apsūdzēto Čalovski

gallery icon
10