foto: Publicitātes foto
Latvijā sākas jaunā "AirDog" drona tirdzniecība
Bizness un ekonomika
2017. gada 17. oktobris, 14:01

Latvijā sākas jaunā "AirDog" drona tirdzniecība

Karlīna Timofejeva

"Lattelecom" būs vienīgais "AirDog" modeļa ADII izplatītājs Baltijas tirgū, portālu Kasjauns.lv

No šodienas Lattelecom uzsāk pašmāju uzņēmuma" AirDog" jaunākā bezpilota lidaparāta ADII jeb "AirDog 2" tirdzniecību. Līdz 29. oktobrim iepriekšpārdošanā un arī pēc preču nonākšanas veikalā jaunāko latviešu radīto drona modeli Baltijas tirgū varēs iegādāties tikai interneta veikalā lattelecomveikals.lv.

Turpinot attīstīt Latvijā radīto dronu, kas pirms vairākiem gadiem radīja apvērsumu ekstrēmo sporta veidu filmēšanā no gaisa, "AirDog" izveidojis tehnoloģiski vēl spēcīgāku lidojošo kameru – ADII. Jaunajā modelī ieviesti vairāki uzlabojumi, lai piedāvātu pasaulē labāko dronu bezceļu riteņbraukšanas, slēpošanas, motociklu ekspedīciju un citu aktīvās atpūtas piedzīvojumu iemūžināšanai.

foto: Publicitātes foto

Jaunajā dronā iestrādāta 3D lidojuma ceļa noteikšanas funkcija, kas ļauj noteikt tā virzīšanās trajektoriju un tādejādi iepriekš paredzēt, no kādiem šķēršļiem lidaparātam būs jāizvairās. Ir uzlabots akumulatora darbības ilgums, un piedāvājumā ir video režīms, kas ļauj filmēt ne tikai darbību, bet arī gleznainus apkārtnes skatus. Tāpat kā pirmais "AirDog" drons, arī ADII ir pilotējams ar vadības aproci, kas lietotājam filmēšanas laikā nodrošina neierobežotas iespējas pilnīgai kustību brīvībai gan aktivitātēs uz sauszemes, gan ūdenī. Kā norāda tā ražotāji, šobrīd ADII dronam tirgū analogu konkurentu nav.  
“AirDog" bezpilota lidaparāti ir viens no Latvijas start-up uzņēmumu lielākajiem veiksmes stāstiem. Sadarbība ar jaunuzņēmumiem un to atbalsts ir arī viena no Lattelecom prioritātēm, tāpēc ir prieks uzsākt šāda unikāla produkta tirdzniecību visā Baltijā,” saka Pāvels Degtjarevs, "Lattelecom" tehnikas līnijas vadītājs.

foto: Publicitātes foto

"AirDog" jaunā drona ADII pārdošanas cena Baltijā ir 1548 EUR. Veicot tā iegādi interneta veikalā lattelecomveikals.lv vai Lattelecom tirdzniecības vietās, pircējiem ir iespēja noformēt dalīto maksājumu līdz pat trīs gadu periodam. Iepriekšpārdošanā pasūtītos bezpilota lidaparātus pirmie klienti saņems jau no 30. oktobra.

foto: Publicitātes foto

Bezpilota lidaparātu ADII izstrādājis SIA "AirDog", kas pilnībā pieder ASV reģistrētajam "AirDog Inc". Pēc ļoti veiksmīgi īstenotās pirmās "Kickstarter" kampaņas 2014. gadā, uzņēmums sevi pieteica ar vienu no pasaulē pirmajiem komerciālajiem droniem, kas darbojas ar automātiskās sekošanas funkciju. Arī jaunākā modeļa attīstīšanai atbalsts saņemts pūļa finansējuma vietnē "Kickstarter", šovasar piesaistot 300 000 ASV dolāru.

Tēmas