foto: LETA
Jauno "Luminor" banku vadīs bijušais FKTK šefs
Kristaps Zakulis.
2017. gada 13. oktobris, 08:59

Jauno "Luminor" banku vadīs bijušais FKTK šefs

Kasjauns.lv / LETA

"Luminor Bank" (iepriekš "DNB Banka") valdē iecelts bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat bankas valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Kerli Gabriloviča, bet valdes locekļu amatos iecelts Jānis Buks un Ivita Asare. Bankas valdē Gabriloviča, Buks, Asare un Zakulis iecelti oktobra sākumā.

Vienlaikus darbu bankas valdē turpina līdzšinējais "DNB Bankas" valdes priekšsēdētājs Jānis Teteris.

Jau ziņojām, ka oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank". Banka orientēsies uz Baltijas valstu iedzīvotājiem, kā arī vietējiem un starptautiska mēroga uzņēmumiem.

Apvienošanās procesā "Nordea Bank" Latvijas filiāle nodevusi "DNB Bankas" īpašumā savus aktīvus. Pēc šī darījuma "Nordea Bank" Latvijas filiāle pastāv kā juridisks veidojums bez aktīviem un saistībām un atbilstoši turpmākiem plāniem tiks likvidēta.

Iepriekš bankas pārstāvji vēstīja, ka pēc Baltijas biznesa apvienošanas jaunā banka tiks reģistrēta Igaunijā un strādās ar filiālēm Latvijā un Lietuvā.

Pēc aktīvu apmēra "Nordea Bank" Latvijas filiāle 2017.gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā, bet "DNB Banka" - septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.