foto: LETA
Ķirsis, Kalniņa-Lukaševia vai Ploka - meklē kandidātus ekonomikas ministra amatam
No kreisās: Ploka, Kalniņa-Lukaševica, Ķirsis.
Bizness un ekonomika
2017. gada 12. oktobris, 18:05

Ķirsis, Kalniņa-Lukaševia vai Ploka - meklē kandidātus ekonomikas ministra amatam

LETA

Partijas "Vienotība" dažādiem strāvojumiem ir atšķirīgas domas par to, kurš būtu labākais iespējamais ekonomikas ministra amata kandidāts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā potenciālie kandidāti tiek minēti Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ķirsis aģentūrai LETA gan nekomentēja nedz to, vai viņam piedāvāts kļūt par ministru, nedz iespēju ieņemt šo amatu, jo "Vienotības" frakcijas sēdē nolemts, ka par tur apspriesto publiski runās tikai partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Ploka aģentūrai LETA sacīja, ka nav uzrunāta ieņemt ekonomikas ministra amatu.

Kalniņas-Lukaševicas komentāru aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies iegūt.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Ašeradens izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu "Vienotības" frakciju.

Ašeradens partijas biedriem piedāvājis savu kandidatūru frakcijas vadītāja amatam, kas arī tikusi atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, "Vienotībai" piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu.

Jautājums par "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāju ir aktuāls, jo pašlaik to vada Solvita Āboltiņa, kurā plāno nolikt parlamentārietes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.