Samazinot izdevumus, ministriju kabatās "atradušies" 50 miljoni
Finanšu ministre: "Pārskatot ministriju bāzes izdevumus, atrasti papildu 50 miljoni eiro".
Bizness un ekonomika
2016. gada 26. aprīlis, 08:38

Samazinot izdevumus, ministriju kabatās "atradušies" 50 miljoni

Jauns.lv

Pārskatot ministriju bāzes izdevumus, ir atrasti papildu 50 miljoni eiro, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ir diezgan labas ziņas - mēs esam atraduši ministriju kabatās papildu 50 miljonus eiro," sacīja ministre.

Reizniece-Ozola arī atgādināja, ka pagājušajā gadā visām ministrijām bija uzdevums samazināt izdevumus par 3%, tādējādi iegūstot 12 miljonus, savukārt šogad izvēlēta darbietilpīgāka metode, kas arī devusi labākus rezultātus. "Šogad mēs izmantojām jaunu metodi - daudz darbietilpīgāku, daudz sarežģītāku, bet redzam, ka ir četras reizes labāks rezultāts," viņa teica.

Vienlaikus Reizniece-Ozola piebilda, ka ministri varēs šo papildu atrasto finansējumu izmantot savām nākamā gada prioritātēm.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka šā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 7,4 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi – 7,7 miljardi eiro. Pieļaujamais valsts budžeta deficīta līmenis ir 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Latvijas IKP faktiskajās cenās paredzēts 26,1 miljarda eiro apmērā, savukāt ekonomikas izaugsme - 3% apmērā. Vispārējās valdības budžeta ieņēmumu prognoze ir 34,3% apmērā no IKP, izdevumu prognoze 35,3% apmērā no IKP un valsts parāds 39,9% apmērā no IKP.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA