foto: Caters News Agency
FOTO: kā veca ātrās palīdzības mašīna pārtapa par mājiņu, kurā piedzīvot savus ceļojumu sapņus
Tūrisms
2018. gada 26. septembris, 06:02

FOTO: kā veca ātrās palīdzības mašīna pārtapa par mājiņu, kurā piedzīvot savus ceļojumu sapņus

Jauns.lv

33 gadus vecais amerikānis Jans Dovs pārsteidzis cilvēkus, it īpaši ceļošanas entuziastus, vecu ātrās palīdzības automašīnu pārbūvējot par māju uz riteņiem, ar kuru mēroti neskaitāmi kilometri un gūti spilgti iespaidi. 

Ideja par šo projektu vīrietim radās pēc tam, kad viņu pameta līgava. Tad viņš nokrita no motocikla un salauztajai sirdij "piebiedrojās" arī plecs, tāpēc Jans nolēma, ka dzīvē kaut kas ir jāmaina.

Līgavas pamestais ceļotājs Jans un viņa māja vecajā ambulances mašīnā

Līgavas pamestais Jans un viņa māja vecajā ambulances mašīnā

gallery icon
16

"Mana līgava mani pameta. Es paliku bešā un man vajadzēja vietu, kur apmesties. Īres cenas Kalifornijā bija pārāk augstas, tāpēc es sāku prātot un meklēt citus variantus. Naktī, kad es dziedēju salauzto plecu, "eBay" pamanīju 94. gada "Ford" mediķu mašīnu. Es uzliku likmi un laimēju, tāpēc man nācās lidot uz Misūri, lai tiktu pie tās. Tur viss arī sākās."

Ātrās palīdzības automašīnas pārveide aizņēma četrus mēnešus, bet iekārtošana un iedzīvei nepieciešamo mantu iepirkšana vēl divus mēnešus. 

Pēc tam Jans devās ceļojumos un viņa reportāžas no dažādiem pasaules nostūriem palīdzēja vīrietim kļūt par sociālā tīkla "Instagram" zvaigzni. Pēc četriem ceļā pavadītiem mēnešiem ceļotājs zina teikt, ka savu jauniegūto brīvību izbauda no visas sirds. Ar savu māju uz riteņiem Jans jau pabijis septiņās valstīs, tostarp Meksikā, Nikaragvā un Kostarikā. 

Automašīnā viņam ir viss - gan duša, gan vieta, kur pagulēt, gan skapis, gan ēdamgalds. Interesants ir mašīnas jumts - uz tā ir uzklāts mākslīgais zālājs un ir vieta teltij, kur netraucēti pārlaist naktis.

"Biju plānojis pusgadu ilgu ceļojumu, bet izskatās, ka tie būs 10 mēneši. Ja man būtu nauda, es vispār neapstātos," viņš izteicies.