foto: LETA
Latvijas šoferi par sevi labās domās, bet citus vērtē kritiski
14,5% aptaujāto sevi nosauca par ceļa pavēlniekiem.
Auto un tehnoloģijas
2017. gada 26. septembris, 13:05

Latvijas šoferi par sevi labās domās, bet citus vērtē kritiski

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas autovadītāji paši sevi uzskata par mierīgiem braucējiem un pieredzējušies ekspertiem, kamēr citi šoferi pēc viņu domām uz ceļiem uzvedas neapdomīgi, agresīvi un lēnīgi, liecina kāda degvielas tirgotāja aptaujas dati.

Aicinot novērtēt Latvijas autovadītājus, par neapdomīgiem citus šoferus atzina 72,7% aptaujas respondentu, savukārt otra populārākā norādītā iezīme bija agresivitāte, kam sekoja lēnīgums uz ceļa.

Savukārt novērtējot sevi, 58% aptaujāto atzina, ka ir mierīgi braucēji, 19,4% sevi vērtēja kā pieredzējušus ekspertus, bet 14,5% sevi nosauca par ceļa pavēlniekiem.

Skaidrojot, vai respondenti paši sevi uzskata par labiem autovadītājiem, lielākā daļa jeb 78,4% atzina, ka vienmēr varētu būt labāk, kamēr 13,1% sevi uzskata par lieliskiem autovadītājiem. 8,5% norādīja, ka neuzskata sevi par labu autovadītāju.

Skaidrojot iemeslus, kas traucē autovadītājiem veiksmīgi pārvietoties uz ceļa, respondenti visbiežāk atzīmēja ceļu tehnisko stāvokli, citu satiksmes dalībnieku ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu un arī autovadītājus, kas ir lēnīgi.

Aptauja veikta sociālajā tīklā "Facebook", aptaujājot 283 respondentus.

Tēmas