foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievija pauž vēlmi turpināt sadarbību ar OPEC
Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks.
Bizness un ekonomika
2017. gada 22. septembris, 15:53

Krievija pauž vēlmi turpināt sadarbību ar OPEC

LETA

Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks piektdien paziņoja, ka atbalsta sadarbības turpināšanu ar Naftas eksportētājvalstu organizāciju OPEC, jo kopīgā vienošanās samazināt naftas ieguves apjomu uzrādījusi gaidīto rezultātu attiecībā uz jēlnaftas cenu palielināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mums jāturpina pašreizējā virzība un saskaņotā rīcība," norādīja Novaks, Vīnē sākoties naftas ražotājvalstu sanāksmei.

"Un, kas ir vēl svarīgāk, mums jāizstrādā stratēģija nākotnei, kura mums pilnībā jāievieš no 2018.gada aprīļa, kad beidzas pašreizējās vienošanās termiņš," sacīja ministrs.

OPEC un vairākas partnervalstis, tostarp Krievija, pagājušā gada nogalē vienojās samazināt naftas ieguvi, lai mazinātu pārprodukciju tirgū un veicinātu jēlnaftas cenu pieaugumu. Maijā vienošanās tika pagarināta līdz 2018.gada martam.

Tikmēr OPEC ģenerālsekretārs Mohameds Barkindo piektdien norādīja, ka "mums ir iemesls būt apmierinātiem ar stabilo progresu, ko mēs esam sasnieguši mūsu kopīgajos pūliņos, lai pārvarētu grūtības pašreizējā naftas tirgus ciklā, kas, iespējams, ir sliktākais no iepriekšējiem cikliem, ko mēs pēdējā laikā esam pieredzējuši."

Nesenie tirgus dati, kas uzrāda pārprodukcijas mazināšanos pasaulē, kura negatīvi ietekmēja naftas cenas, "nešaubīgi apstiprina, ka mēs tuvojamies tirgus līdzsvara atgūšanai," uzsvēra Barkindo.