foto: Dabas aizsardzības pārvalde
Stiprais lietus Siguldā izskalojis gājēju serpentīna posmu
Tūrisms
2017. gada 21. septembris, 12:52

Stiprais lietus Siguldā izskalojis gājēju serpentīna posmu

LETA

Stipro lietavu rezultātā šonedēļ izskalots posms jaunajā Siguldas serpentīnā, kas ved no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norādīja, ka attiecīgais posms uz laiku līdz defektu novēršanai būs slēgts un atpūtnieki ir aicināti izvēlēties citus maršrutus Gaujas senlejas baudīšanai.

DAP eksperti iepazīstas ar bojājumu apmēriem un jau pieprasījuši būvniekam SIA "Ventars" iespējami īsā laikā novērst bojājumus, lai serpentīna ceļš būtu drošs un pieejams iedzīvotājiem.

foto: Dabas aizsardzības pārvalde

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp DAP un SIA "Ventars", noteiktā garantijas termiņa laikā būvniekam uz sava rēķina jānodrošina takas seguma iesēdumu, nogāžu nostiprināšanas defektu, norobežojumu un koka laipu deformācijas, kā arī notekūdeņu sistēmas izskalojumu novēršana.

Pārvalde serpentīna ceļa sākumā gan pie Gaujas gan Svētku laukumā izvietos informantus plakātus par alternatīviem maršrutiem, kā arī informācija par pastaigu alternatīvām būs pieejama DAP sociālo tīklu kontos un mājaslapā.

"Noslīdējumu un izskalojumu veidošanās dabā ir normāls process un ik gadu stāvajās Gaujas senlejas nogāzēs un sānu gravās notiek pārmaiņas zemes virskārtā. Līdz ar to jebkuri būvdarbi šādos apstākļos ir ārkārtīgi sarežģīti un jau laikus jādomā, kā nodrošināt drenāžu un pasargātu struktūru no bojājumiem," sacīja DAP eksperts, ģeologs Dainis Ozols.

Šī gan nav pirmā reize, kad jaunajā serpentīna ceļā veidojušies bojājumi. "Jau neilgi pēc jaunizbūvētā ceļa nodošanas ekspluatācijā DAP konstatēja objekta projektētāja un būvnieka pieļautās kļūdas, par ko saskaņā ar līguma nosacījumiem būvdarbu veicējam tika sagatavots apsekošanas un defektu noteikšanas akts," skaidroja Rēna.

Tēmas