foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Grūtībās nonākusi Krievijas 12. lielākā banka "Binbank"
Vīrietis Krievijā atver "Binbank" filiāles durvis.
Bizness un ekonomika
2017. gada 20. septembris, 21:17

Grūtībās nonākusi Krievijas 12. lielākā banka "Binbank"

LETA

Grūtībās nonākusī Krievijas 12.lielākā banka pēc aktīvu apmēra "Binbank" lūgusi finanšu palīdzību valsts centrālajai bankai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijas Banka trešdien paziņoja, ka piešķīrusi "Binbank" aizdevumu finanšu likviditātes nodrošināšanai, līdz tiks pieņemts lēmums par to, vai glābt banku. Lēmumu centrālā banka sola pieņemt tuvākajā laikā.

"Binbank" lūgusi centrālo banku veikt tās sanāciju, izmantojot Banku sektora konsolidācijas fondu, ko centrālā banka šogad izveidoja problēmās nonākušu banku finansiālai atveseļošanai.

"Binbank" ir dibināta 1993.gadā un ietilpst magnāta Mihaila Gucerijeva ģimenes kontrolētajā grupā "Safmar", kurā ir arī naftas kompānija "RusŅeftj", ogļu ieguves uzņēmums "Russkij ugoļ", celtniecības kompānijas un citi uzņēmumi. Gucerijevam pieder 39% "Binbank" akciju, bet viņa radiniekam Mikailam Šišhanovam - 59% akciju.

Līdz šim centrālā banka nolēmusi piešķirt līdzekļus sanācijai no Banku konsolidācijas fonda tikai vienai bankai - pēc aktīvu apmēra astotajai lielākajai bankai "Otkritije". Lēmums par to tika ieņemts augusta beigās.

Tēmas