Pabeigta "airBaltic" akciju kapitāla palielināšana līdz 256,5 miljoniem eiro
"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.
Bizness un ekonomika
2016. gada 2. maijs, 21:00

Pabeigta "airBaltic" akciju kapitāla palielināšana līdz 256,5 miljoniem eiro

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" akcionāru sanāksmē šodien pieņemts lēmums atbalstīt uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu par 131 152 036 akcijām, katras akcijas nominālajai vērtībai veidojot vienu eiro, informēja AS "Air Baltic Corporation" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Tikko apstiprinātais "airBaltic" pamatkapitāls tagad atbildīs 256 472 824 eiro, kas veidots no 256 472 824 akcijām. Tādējādi pamatkapitāla palielināšanas procedūra ir noslēgta.

Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij pieder 80% "airBaltic" akciju, bet jaunajam investoram SIA "Aircraft Leasing 1", kas pilnībā pieder privātajam investoram Ralfam-Dīteram Montāgam-Girmesam, piederēs aptuveni 20%.

Akcionāru sanāksmē apstiprināti arī jaunie "airBaltic" statūti, kurā atspoguļots palielinātais pamatkapitāls, un izraudzīta jauna padome četru locekļu sastāvā. Jauno padomi veidos iepriekšējie trīs padomes locekļi - Nikolajs Sigurds Bulmanis, Kaspars Briškens un Kaspars Āboliņš - un papildus ceturtais loceklis - Montāgs-Girmess.

Pamatkapitāla palielināšana ir paredzēta "airBaltic" stiprināšanai, lai aviokompānija spētu atjaunot savu floti un veiksmīgi īstenot biznesa plānu "Horizon 2021".

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 24 lidmašīnas - 12 "Boeing 737" un 12 "Bombardier Q400 NextGen".

Kā ziņots, 2015.gada novembrī valdība lēma pārdot 20% "airBaltic" akcijas Vācijas investoram Montāgam-Girmesam par 52 miljoniem eiro, kā arī atbalstīja aviokompānijā papildu 80 miljonus eiro ieguldīšanu. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu izpildi un flotes modernizēšanu. 2015.gada 3.decembrī ieguldījumu un "airBaltic" kapitalizāciju apstiprināja Saeima.

Līgums starp Latvijas valdību un Montāgu-Girmesu tika parakstīts 2016.gada 4.februārī. Savukārt pērn novembrī izveidotā darba grupa stratēģiskā investora piesaistīšanas veicināšanai. Darba grupā strādā Satiksmes ministrijas, Ministru prezidenta biroja, Pārresoru koordinācijas centra, Valsts kancelejas un Finanšu ministrijas pārstāvji.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA