foto: AFP
Strādāt uz Lielbritāniju vairs nebrauc - drīzāk izceļo no tās
Samazinājies uz Lielbritāniju migrējošo ES pilsoņu skaits.
2017. gada 24. augusts, 19:01

Strādāt uz Lielbritāniju vairs nebrauc - drīzāk izceļo no tās

Kasjauns.lv / LETA

Lielbritānija paziņojusi, ka atskaites gadā, kas noslēdzās 31.martā, neto imigrācija samazinājusies par 81 000, noslīdot līdz 246 000, un tas pamatā skaidrojams ar to, ka samazinājies ieceļojošo Eiropas Savienības (ES) pilsoņu skaits, kamēr izceļojušo ES pilsoņu skaits pieaudzis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aplēstais ilgtermiņa imigrantu skaits bijis 588 000, kamēr emigrantu skaits sasniedzis 342 000, ceturtdien paziņoja nacionālais statistikas birojs.

Pamatā neto imigrācijas kritums skaidrojams ar ES pilsoņu neto imigrāciju, kas samazinājusies par 51 000.

Par 17 000 pieaudzis tā dēvēto ES-8, tas ir, Austrumeiropas valstu pilsoņu skaits, kas no Lielbritānijas izceļojuši, kamēr jaunieceļojušo ES pilsoņu skaits samazinājies par 19 000.

Šie dati, šķiet, apliecina jau iepriekš konstatēto tendenci, ka pēc balsojuma par Lielbritānijas izstāšanos no ES, neto imigrācija no bloka dalībvalstīm sākusi samazināties.

Pirms jūnijā notikušajām pirmstermiņa vēlēšanām premjerministre Terēza Meja solīja izpildīt Konservatīvās partijas iepriekš doto solījumu ikgadējo neto imigrāciju samazināt zem 100 000.

Meja partijas priekšvēlēšanu programmā pauda apņēmību pēc "Breksita" ierobežot ES pilsoņu pārvietošanās brīvību, kā arī mazināt imigrāciju no ES neesošajām valstīm.