foto: LETA
ss.lv piekritis sniegt visu VID prasīto informāciju un no Latvijas prom nebēgšot
2017. gada 23. augusts, 09:06

ss.lv piekritis sniegt visu VID prasīto informāciju un no Latvijas prom nebēgšot

Kasjauns.lv / LETA

Sludinājumu portāls "ss.lv" piekritis sniegt nepieciešamo informāciju Valsts ieņēmumu dienestam (VID), telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norādīja, ka pēc pēdējās informācijas, veiksmīgi noslēdzies sarunu process un panākta vienošanās, ka VID no "ss.lv" saņems nepieciešamo informāciju un nav gaidāma "bēgšana" no Latvijas.

Premjers mudināja uz savstarpēju sapratni, kopīgai tīrākas Latvijas veidošanai. "Tikai kopīgi varam izmainīt sistēmu, kas saka, ka maksāt nodokļus, neskaitās labi," teica Kučinskis.

Kā ziņots, pēc VID pieprasījuma "ss.lv" domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID nolēma apturēt portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma "Internet" saimniecisko darbību. "Internet" 1.augustā pieņemto VID lēmumu par "Internet" saimnieciskās darbības apturēšanu ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

SIA "Internet" pārstāvji nolēma strīdā ar VID meklēt konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību. Par mediācijas partneri piekrita būt auditorkompānija "PricewaterhouseCoopers" (PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju "PricewaterhouseCoopers Legal" ("PwC Legal").