No darba "Latvijas Valsts ceļos" atlaisti 17 cilvēki
LVC šogad par 5% samazinājis darbinieku skaitu; atlaisti 17 cilvēki.
Bizness un ekonomika
2016. gada 5. maijs, 09:35

No darba "Latvijas Valsts ceļos" atlaisti 17 cilvēki

Jauns.lv

Latvijas valsts autoceļa pārvaldītājs "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) šogad par 5% samazinājis darbinieku skaitu, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

"Šogad no 1.marta esam darbinieku skaitu samazinājuši par 5%, lai kļūtu efektīvāki, lai samazinātu izmaksas. Samazinājums bija dažādās struktūrās. Šim gadam būs izaicinājums ar mazāku darbinieku skaitu panāktu labāku rezultātu. (..) Mums Latvijā kopumā ir 26 reģionālās nodaļas, mums ir Ceļu laboratorija, sava administrācija, Ceļu muzejs utt., tam visam izejot cauri, samazinājām darbinieku skaitu," pauda Lange, norādot, ka atlaisti 17 cilvēki.

Pēc viņa teiktā, minētās reformas iespaidā LVC pārgāja no trijiem pārvaldes līmeņiem uz diviem. "Likvidējām četrus reģionus – Latgales, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, bet centri, kas atrodas veco rajonu pilsētās, ir palikuši, līdz ar to iedzīvotājiem un pašvaldībām nekas nemainās, vienas pieturas aģentūras princips saglabājas. Cilvēki reģionālajās nodaļās ir ļoti kompetenti, viņu skaits ir optimāls. Nodaļās strādā divi līdz trīs cilvēki (izņemot Rīgu, kur ir vairāk), un šo cilvēku atbildībā ir 700-800 kilometru ceļu. Ir jāveic ikdienas pārraudzība, apsekošana, juridiskās procedūras, kas jāveic, pārvaldot valsts autoceļus u.tml," skaidroja kompānijas vadītājs.

LVC izveidoti 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA