foto: LETA
Uzņēmumiem, kuri bez ēnu ekonomikas nevar iztikt, varbūt vienkārši jāiet bojā, uzskata uzņēmējs
SIA "Veselības centrs 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.
Bizness un ekonomika
2017. gada 25. jūlijs, 15:31

Uzņēmumiem, kuri bez ēnu ekonomikas nevar iztikt, varbūt vienkārši jāiet bojā, uzskata uzņēmējs

Kasjauns.lv

“Dzirdējām statistiku – vairāk nekā puse uzņēmumu pamanās maksāt zem minimālās algas. Es esmu cieši pārliecināts, ka lielākā daļa mazo biznesu to izmanto kā ne pārāk godīgu konkurences instrumentu pret lielajiem. Tas ir viņu izdzīvošanas princips," "Veselības centra 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds norādīja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs".

Uzņēmējs pauda pārliecību, ka būtu jāizvērtē, vai uzņēmumiem, kas nespēj darboties bez piedalīšanās ēnu ekonomikā, vajadzētu ļaut eksistēt. "Dzirdējām statistiku – vairāk nekā puse uzņēmumu pamanās maksāt zem minimālās algas. Te galīgi kaut kas nav kārtībā. Iespējams, šāda veida uzņēmumiem, kas ir tik ekonomiski vārgi, jāiet bojā, lai varētu izdzīvot tie, kas strādā, audzē Latvijas ekonomiku, maksā nodokļus un var nodrošināt valsts konkurētspēju," pieļauj Rēvalds. 

VC4 valdes priekšsēdētājs uzskata, ka mazie uzņēmumi piedalās ēnu ekonomikā, lai radītu konkurenci, tomēr viņš aicina atrast citus veidus, kā panākt to pašu.

"Es esmu cieši pārliecināts, ka lielākā daļa mazo biznesu to izmanto kā ne pārāk godīgu konkurences instrumentu pret lielajiem. Bet beigu beigās ir taču citas metodes, piemēram, ļoti čakla, mērķtiecīga strādāšana un varbūt neordināru pieeju meklēšana un tā tālāk," viņš saka. 

Rēvalds raidījumā atzina, ka ēnu ekonomikas apkarošana bieži nav prioritāte pat uzņēmēju organizācijās – Latvijas Darba devēju konfederācijā un Tirdzniecības un rūpniecības kamerā. 

|Pavisam oficiāli jau viņi ir pret ēnu ekonomiku, bet, piemēram, Tirdzniecības un rūpniecības kamerā ir dažas iekšējas asociācijas, kuras nebūt tā nedomā un iekšēji pat cīnās par to, lai vēršanās pret ēnu ekonomiku nebūtu pietiekami efektīga," raidījumā atklāja Rēvalds.