foto: REUTERS
"Ryanair" šefs piktajiem pasažieriem paziņo - maksājiet vai beidziet čīkstēt!
"Ryanair" izpilddirektors Maikls O'Līrijs.
Bizness un ekonomika
2017. gada 21. jūlijs, 12:10

"Ryanair" šefs piktajiem pasažieriem paziņo - maksājiet vai beidziet čīkstēt!

Kasjauns.lv

Odiozais zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" šefs Maikls O'Līrijs, kurš pagātnē jau izcēlies ar skaļiem paziņojumiem, ieteicis pasažieriem beigt čīkstēt aviokompānijas sēdvietu politikas dēļ. Vai otrs variants - vienkārši samaksāt. 

O'Līrijs īru radio vērsās pie dusmīgajiem klausītājiem: "Godīgi sakot, ja jūs nevēlaties maksāt divus eiro, lai sēdētu kādam blakus, beidziet sūdzēties."

"Ja jūs izvēlējāties nejauši iedalītu sēdvietu, jūs arī tiksiet pie nejauši iedalītas sēdvietas, tāpēc beidziet čīkstēt," viņš sacīja. Uz kāda klausītāja stāstu par gadījumu lidojuma laikā, kad kāda 13 gadus veca blakussēdētāja izplūdusi asarās, jo tika nošķirta no savas ģimenes, O'Līrijs noteica: "Tā nenotika."

Intervijā viņš atzina, ka cilvēku grupa bez rezervētām sēdvietām patiešām gandrīz nekad netiks sasēdināta kopā, proti, sēdvietu izdalīšanas sistēma "nepūlēsies" rūpēties par viņu labsajūtu, taču vienlaikus tā arī nedarīs visu iespējamo, lai kopā ceļojošos pasažierus izšķirtu. 

Runājot par plaši kritizēto sistēmu, O'Līrijs saka: "Cilvēki netiks izšķirti ar nodomu, bet, visticamāk, viņi tomēr tiks izšķirti, ja izvēlēties nejaušu sēdvietu iedalīšanu."

Aviokompānijas "Ryanair" preses pārstāvis arī izskaidroja, kāpēc nesamaksājušie pasažieri lielākoties tiek nosēdināti pa vidu - cilvēki, kuri izvēlas maksāt par iespēju izvēlēties sēdvietu, pārsvarā dod priekšroku logu vai ejas rindai. 

Pētnieki atklājuši melus

 

Jau vēstījām, ka lielu rezonansi īru un britu medijos izsauca Oksfordas Universitātes pētnieku sniegtie aprēķini, kuros viņi apgāza apgalvojumu, ka sēdvietas nemaksātājiem tiek piešķirtas nejauši. 

Oksfordas Universitātes statistikas konsultācijas pētnieki apgāzuši aviokompānijas apgalvojumus, ka cilvēki netiek izsēdināti nejauši. Universitātes Statistikas konsultāciju direktors secinājis, ka nejaušas vietas izvēles iespējas ir viens pret 540 000 000, kas ir par 12 procentiem mazākas nekā loterijas džekpota likme. 

Pētnieks uzsvēris, ka viņa analīze liekot apšaubīt “Ryanair” apgalvojumu, ka vietu izvēle pasažieriem, kuri par tām nepiemaksā, ir nejauša. 

Aviosabiedrības, kas ir lielākā zemo cenu aviokompānija Eiropā, pārstāvis gan sacījis, ka izmaiņas “Ryanair” sēdvietu politikā nav notikušas. Kad klients neiegādājas vietu, tā tiek piešķirta pēc nejaušības principa. 

“Mēs iesakām tiem, kas vēlas lidojumā sēdēt viens otram blakus, piemaksāt par sēdvietām sākot no diviem eiro,” uzsvēris lidsabiedrības pārstāvis. 


 
 

Tēmas