foto: REUTERS
"Air France" izveido jaunu lidsabiedrību speciāli jauniešiem
2017. gada 20. jūlijs, 17:52

"Air France" izveido jaunu lidsabiedrību speciāli jauniešiem

Kasjauns.lv / LETA

Francijas nacionālā lidsabiedrība "Air France" ceturtdien paziņoja par jauna zemo cenu meitasuzņēmuma izveidi "Joon", kura mērķauditorija būs ceļojumus iecienījušie ap tūkstošgades miju dzimušie pasažieri.

Jaunā lidsabiedrība vidējas distances reisus no Parīzes Šarla de Golla lidostas sāks veikt jau šogad, bet tālas distances reisus tā plāno uzsākt nākamā gada vasarā.

Francijas nacionālā lidsabiedrība par "Joon" dibināšanu paziņoja pēc tam, kad izdevās atrisināt ilgstošu strīdu starp kompānijas vadību un pilotiem, kas iebilda pret meitasuzņēmuma izveidi.

Lai gan "Air France" piloti ir piekrituši atbalstīt jauno meitasuzņēmumu ar nosacījumu, ka par darbu tajā saņems tādu pašu atalgojumu kā pamata kompānijā, stjuartu un cita personāla pieņemšanai tiks izmantoti ārpakalpojumi.

"Joon" mērķauditorija ir "jauni strādājoši cilvēki, tūkstošgades mijas bērni (18-35 gadus veci), kuru dzīvesveida centrā ir digitālās tehnoloģijas", teikts "Air France" izplatītajā paziņojumā.

Ar "Joon" dibināšanu "Air France" centīsies cīnīties pret sīvo konkurenci, ko gaisa pārvadājumu tirgū rada Eiropas zemo cenu lidsabiedrības, piemēram, "easyJet" un Persijas līča valstu kompānijas, piemēram, "Emirates".

Vienlaikus kompānija uzsvēra, ka "Joon" nebūs tipiska zemo cenu lidsabiedrība, jo piedāvās oriģinālus produktus un pakalpojumus, kas līdzvērtīgi "Air France" piedāvājumam.

Tēmas