Cepumiem "Cēsu bučiņas" zibenīgi maina dizainu, bet abas cepējas sodīs
Cepumus „Cēsu bučiņas” vēl tikko tirgoja kārbā, uz kuras attēlotie gardumi neizskatījās tādi, kādi bija atrodami kastē.
Bizness un ekonomika
2017. gada 21. jūlijs, 06:30

Cepumiem "Cēsu bučiņas" zibenīgi maina dizainu, bet abas cepējas sodīs

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Par pircēju maldināšanu Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sodīs Cēsu uzņēmumu „Vinetas un Allas kārumlāde”, kurš cepumus „Cēsu bučiņas” tirgoja kārbā, kuru rotāja attēls ar apetelīgiem cepumiņiem, bet kastē iepakotie cepumi nebūt neatgādināja redzamo konditorejas smalkumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Twitter
Cepumus „Cēsu bučiņas” vēl pavisam nesen tirgoja kārbā, uz kuras attēlotie gardumi it nebūt neizskatījās tādi paši, kādi bija atrodami kastē.

Portāls Kasjauns.lv jau rakstīja, ka „Cēsu bučiņu” noformējums pircējos bija radījis vilšanos un smaidu. Ja uz kārbas vāka bija attēlota teju vai erotiski smalka delikatese, tad zem tā atradās kaut kas cits – neizteiksmīgas mīklas izstrādājuma pikas ar brūniem šokolādes punktiņiem, ko pat pie labākās gribas nevarēja asociēt ar uz kārbas vāka attēlotajiem gardumiem.

Viena no „Vinetas un Allas kārumlādes” saimniecēm Alla Oldermane-Vadzinska Kasjauns.lv teica: „Ļoti žēl, ka pircējs bija vīlies. Mēs nenoliedzam un arī atzīstam, ka cepumi kārbā ir pilnīgi savādāki nekā tie, kas redzami uz kārbas vāka. Kārbas vāka noformējums ir fantāzijas lidojums. Tas ir tāpat, kā citiem ražotājiem uz saldumu kārbas vāka ir Raimonds Pauls. Tas it nebūt nenozīmē, ka kastē iekšā ir pats Raimonds Pauls. Esam saņēmuši aizrādījumus, ka kārbā nav tas, kas attēlots uz tās vāka. Droši vien, ka mums nāksies padomāt, ko darīt, lai šādi pārpratumi nerastos – iespējams, veidot savādāku noformējumu”.

Gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas pārstāve Vineta Ore , gan PVD sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe Kasjauns.lv pavēstīja, ka „izvērtējot „Cēsu bučiņu” kārbas fotoattēlus un informāciju, var secināt, ka iespējama patērētāja maldināšana”. Tas vērtējams kā pārkāpums – patērētāju maldināšana.

PVD inspektori šonedēļ devušies uz „Vinetas un Allas kārumlādi” un konstatējuši, ka uzņēmums tik tiešām pārkāpis priekšrakstus un maldinājis pircējus, portālam Kasjauns.lv teica PVD inspektors Normunds Bents.

Inspektors sastādījis administratīvā pārkāpuma protokolu un uzņēmums tiks sodīts. Pēc visa spriežot, soda sankcijas nebūs drakoniskas (PVD par pārkāpumiem pat ir tiesības apturēt konkrētā produkta izplatīšanu vai uzņēmuma darbību līdz nepilnības netiks novērstas), bet gan salīdzinoši neliels naudas sods, kas varētu būt „audzinošs”.

Kā pastāstīja Bents, cepumu cepējas nebija iedomājušās par sekām un nav gribējušas speciāli maldināt pircējus – viņas vienkārši noformējumam izvēlējušas „smuku bildīti” un to uzlikušas uz kārbas.

Tagad „Cēsu bučiņas” vairs netiek tirgotas „divdomīgajā” kastē, bet gan kārbā, uz kuras attēloti nevainīgi gulbīši, kuri nekādā veidā neasociējas ar konditorejas izstrādājumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās