foto: No izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva/Facebook
Kas ir cilvēks, kurš nopircis slaveno Fonteina viesnīcu Liepājā
Luijs Fonteins nolēmis sašaurināt savu biznesu Liepājā.
Bizness un ekonomika
2017. gada 16. jūlijs, 07:01

Kas ir cilvēks, kurš nopircis slaveno Fonteina viesnīcu Liepājā

Kas Jauns Avīze

Kļuvis zināms, kam ekstravagantais dāņu uzņēmējs un mūziķis, ilggadējais liepājnieks Stēns Lorenss, kurš labāk pazīstams kā Luijs Fonteins, pārdevis Liepājas viesnīcas "Fontaine Hotel Royal" ēku.

Par jauno īpašnieku kļūs UPB holdinga akcionārs Māris Mors. Viņš gan norāda, ka darījums nav vēl līdz galam pabeigts, tā noslēgums, pēc uzņēmēja teiktā, gaidāms augustā. Summa vēl varot mainīties, tāpēc pašlaik nav iespējams atklāt neko konkrētu.

Uzņēmējs viesnīcu iegādājies kopā ar savu dzīvesbiedri, ar kuru pēc darījuma noslēgšanas plānots savstarpēji pārrunāt tālākos plānus.

Fonteins izteicies, ka viesnīcu plāno pārdot, jo ir aizņemts ar citām lietām un nav laika vadīt šo biznesu: “Es pārāk daudz ceļoju un muzicēju. Man nav laika šo biznesu vadīt, kā es to darīju kādreiz. Tas arī ir iemesls šādam lēmumam.” Uzņēmums 2015. gadā strādājis ar 2,126 miljonu eiro apgrozījumu un 102 043 eiro peļņu.

Viesnīcu Fonteins centās notirgot kopš pagājušā gada, kad, atgriezies pēc vairāku mēnešu prombūtnes, atklāja, ka paša darbinieki pa šo laiku krietni padzīvojuši uz saimnieka rēķina, radot pamatīgus zaudējumus. Pēc šā gadījuma nomainīts visu Fonteina uzņēmumu personāls.

Fonteins toties ir iegādājies bāru un kafejnīcu "Handsome Willy’s Bar&Cafe" viņpus okeāna – džeza un blūza dzimtenē Ņūorleānā ASV. Liepājā viņam joprojām pieder vēsturiskā ostas noliktava Jāņa ielā 1, viens no vecākajiem pilsētas namiem, kas daļēji atjaunots un iznomāts restorāna "Hot Potato" saimniekiem.

Šo ēku, kā atzīst Fonteins, viņš iegādājies sentimentālu apsvērumu vadīts – savulaik tā ļoti iepatikusies mūziķa nu jau mirušajam tēvam. Fonteina īpašumā ir arī bijusī alus fabrika Pāvilostā, viesnīcas Venecuēlā un Tanzānijas salā Zanzibārā.