Āboltiņa: "Ēnu ekonomikas pētījums rāda, ka "Vienotības" cīņa pret ēnu ekonomiku ir nesusi augļus"
Ināra Pētersone un Solvita Āboltiņa.
Bizness un ekonomika
2016. gada 12. maijs, 12:42

Āboltiņa: "Ēnu ekonomikas pētījums rāda, ka "Vienotības" cīņa pret ēnu ekonomiku ir nesusi augļus"

Jauns.lv

Mani iepriecina pētījuma galvenais secinājums - Latvijā 2015.gadā ēnu ekonomika ir samazinājusies salīdzinājumā ar 2014.gadu, turklāt vairāk par cerēto vienu procentu, iepazīstoties ar ēnu ekonomikas pētījumu par 2015.gadu, norāda Solvita Āboltiņa.

Šis ir pārliecinošs pierādījums tam, ka "Vienotības" pieeja - atrotīt piedurknes un darīt, nevis tukši runāt, nes augļus. Tas ir bijis iespējams, pateicoties mērķtiecīgam "Vienotības" finanšu ministru darbam, partijas patiesai vēlmei Latvijā strauji mazināt ēnu ekonomiku, kā arī VID vadības profesionalitātei, īstenojot konkrētus pasākumus. Lai sasniegtu šādus rādītājus, tika veiktas vērienīgas reformas, tika uzsākta atbrīvošanās no negodprātīgiem darbiniekiem, kā arī ieviestas risku vadības sistēmas, kas kopumā ir sākušas nest rezultātus.

Es novēlu, lai esošajai ministrei izdodas arī turpmāk noturēt 2015.gadā uzrādīto pozitīvo tendenci. Arī "Vienotība" turpinās strādāt pie jaunām idejām un priekšlikumiem, jo mums ir svarīgi, lai Latvijas uzņēmēji justu pozitīvas pārmaiņas un stabilitāti mūsu valsts uzņēmējdarbības vidē un lai mēs šajā jomā apsteidzam ne tikai Lietuvu un Igauniju, bet kļūstam arī par līderiem Austrumeiropā, apņēmību turpināt darbu pauda Solvita Āboltiņa.

Regīna Zommere/Foto: Oļegs Zernovs, Rojs Maizītis