foto: LETA
Koalīcija esot ļoti tuvu gala lēmuma pieņemšanai par nodokļu reformu
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.
Bizness un ekonomika
2017. gada 21. jūnijs, 22:02

Koalīcija esot ļoti tuvu gala lēmuma pieņemšanai par nodokļu reformu

LETA

Par nodokļu reformas principiem koalīcijas partijām domstarpību vairs nav, un valdību veidojošās partijas ir ļoti tuvu gala lēmuma pieņemšanai, aģentūrai LETA pēc koalīcijas pārstāvju darba tikšanās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) sacīja Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Arī "Vienotības" Saeimas deputāts Ints Dālderis apliecināja, ka koalīcijas partiju starpā tuvinās viedokļi par nodokļu reformas gaitu.

Tomēr konkrētus ciparus "Vienotības" politiķi atturējās nosaukt, norādot, ka Finanšu ministrijai (FM) vēl jāveic aprēķini un galīgos risinājumus Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) prezentēs pirmdien, 26.jūnijā, pēc koalīcijas sanāksmes.

Koalīcija pašlaik arī virzās uz vienošanās panākšanu par lielāku iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) likmes progresivitāti, nekā bija sākotnēji plānots, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vienlaikus veselības jomā trešdien vēlreiz tika konceptuāli apstiprināta vienošanās, ka no obligātā maksājuma par veselības pakalpojumu saņemšanu būs atbrīvoti pensionāri, skolēni, bezdarbnieki un mazturīgie iedzīvotāji, norādīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķi, politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars un Saeimas deputāts Einārs Cilinskis līdzīgi norādīja, ka cer uz pozitīvu virzību pirmdien paredzētajās koalīcijas sarunās.

Kā ziņots, koalīcijas partneri panākuši vienošanos par sociālo iemaksu pieaugumu, savukārt par lielāku IIN likmes progresivitāti diskusijas vēl turpināsies, 14.jūnijā pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem paziņoja Kučinskis.

Sociālās iemaksas iecerēts celt, lai palielinātu veselības aprūpes finansējumu. Paredzēts, ka sociālās iemaksas solidāri - pa pus procentpunktam - pieaugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Savukārt nodokļu nemaksātājiem varētu būt noteikts speciāls maksājums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās