Valsts subsidētajam darbam vasarā pieteikušies 8,5 tūkstoši skolēnu
Valsts dotēs skolēna darba algu 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.
Bizness un ekonomika
2016. gada 15. maijs, 11:06

Valsts subsidētajam darbam vasarā pieteikušies 8,5 tūkstoši skolēnu

Jauns.lv

Valsts subsidētajam darbam vasarā pieteikušies 8,5 tūkstoši skolēnu, kas jau ir divas reizes vairāk nekā plānots nodrošināt, informēja Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad iespēju strādāt vasaras brīvlaikā NVA plāno piedāvāt kopumā 4128 skolēniem. Vasaras brīvlaikā darba devēji līdz šim ir pieteikuši 5047 darba vietu, no kurām pašlaik apstiprinātas ir 3693.

Valsts dotēs skolēna darba algu 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Iespēja strādāt valsts līdzfinansētajās darba vietās skolēniem būs no 1.jūnija līdz 31.augustam, viena skolēna nodarbinātības  ilgums pasākumā būs līdz diviem mēnešiem.

Programmai plānotais finansējums ir 844 506 eiro.  

NVA norāda, ka šogad nav būtisks skolēnu pieteikšanās laiks, jo skolēni tiksies ar darba devējiem, kuri, izvērtējot katra skolēna atbilstību darba prasībām, izvēlēsies sev piemērotākos darbiniekus. Tādējādi viņi jau konkurēs ar citiem kā īstā darba tirgū.

Saeimas Nodarbinātības apakškomisija otrdien pārrunās skolēnu nodarbinātību vasarā, aicinot uz sēdi pārstāvjus no Labklājības ministrijas un Nodarbinātības valsts aģentūras.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA