Bizness un ekonomika
2016. gada 16. maijs, 13:49

Par 93,4 miljoniem eiro pārdod tirdzniecības un izklaides centru "Riga Plaza"

Jauns.lv

Par 93,4 miljoniem eiro tiek pārdots tirdzniecības un izklaides centrs "Riga Plaza", liecina informācija uzņēmuma "Plaza Centers NV" mājaslapā.

"Riga Plaza" tiek pārdots globālam investīciju fondam, kura nosaukums netiek atklāts.

"Riga Plaza" līdzīpašnieka ASV investīciju grupas "New Century Holding" (NCH) vadītājs Kārlis Cerbulis aģentūrai LETA sacīja, ka pārdoti ir 100% tirdzniecības centra kapitāldaļu - savas 50% daļas pārdevis gan "Plaza Centers NV", gan arī NCH.

Cerbulis prognozēja, ka darījums pilnībā varētu tikt pabeigts jūlijā. "Patlaban nevaru atklāt pircēju, vienīgi varu pateikt, ka tas ir ļoti solīds Rietumu investīciju fonds, kurš izvēlējies Latviju kā vietu saviem ieguldījumiem," norādīja Cerbulis.

Viņš piebilda, ka nav pilnvarots atklāt naudas plūsmu, ko rada "Riga Plaza", vienīgi norādīja, ka 2009.gadā, kad centrs tika atklāts, tajā bija aizņemti tikai 60% platību, turklāt daļa nomnieku maksāja tikai pusi nomas maksas. "Patlaban iznomātās platības ir ap 98%," uzsvēra Cerbulis.

"Plaza Centers NV" savā paziņojumā darījumu skaidro ar stratēģiju pārorientēt savu portfeli uz fleksiblāku un lielākus ienākumus nesošu īpašumu, kā arī ar nolūku samazināt kompānijas parādus.

Darījuma pilnīga pabeigšana plānota tuvākajos mēnešos. Pēc šī darījuma "Plaza Centers NV" varēs pilnībā atmaksāt banku aizdevumu 55 miljonu eiro apmērā.

Kā ziņots tirdzniecības centrs "Riga Plaza" tika atklāts 2009.gadā. Ēkas projekta autors ir SIA "Projektēšanas birojs "Arhis", bet būvniecību veica būvfirma "Re&Re".

"Riga Plaza" projektu kopīgi īstenoja uzņēmumi "New Century Holdings" un "Plaza Centers NV", kurš attīstījis vairāk nekā 30 līdzīgu centru Ungārijā, Čehijā, Polijā, Slovākijā, Rumānijā, Izraēlā un citās valstīs.

Projektam finansējumu piešķīra trīs bankas - AS "SEB banka", "MKB Bank Zrt" un AS "UniCredit Bank".

Centra būvniecībā projekta attīstītājs SIA "Dīksna", kura dibinātāji ir "New Century Holding" un "Plaza Centers NV", ieguldījis ap 100 miljoniem eiro.

Centra kopējā platība kopā ar autonovietni ir 90 000 kvadrātmetri, bet iznomājamā platība - 49 000 kvadrātmetri. Centrs atrodas Rīgā, Mūkusalas ielā, pie Salu tilta.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju SIA "Dīksna" īpašnieki ir Nīderlandē reģistrētais "Plaza Centers NV" (50%) un NCH ietilpstošie uzņēmumi - Kiprā reģistrētais "ATS Development Corporation (Moldova) Limited" (48,60%) un SIA "Dīksna finanses" (1,40%).

"Dīksna" pērn strādāja ar 11,7 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 323 496 eiro zaudējumus.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA