Drošība vienmēr modē: neredzamās bruņas, ko nēsā prezidenti
Runā, ka Kabalero ir taisījis arī Baraka Obamas 2009. gada inaugurācijas runai paredzētu tērpu.
Bizness un ekonomika
2017. gada 26. maijs, 11:22

Drošība vienmēr modē: neredzamās bruņas, ko nēsā prezidenti

Kasjauns.lv

Migels Kabalero nav vienkāršs priekšnieks. Viņš ir šāvis uz visiem saviem darbiniekiem, un viņi visi ir sveiki un veseli. Viņš vēlas, lai darbinieki tic produktam, kuru viņi ražo. Tie nav ieroči, bet gan ložudrošs apģērbs, ko viņi ražo Bogotā, Kolumbijā.

Ložu necauršaujamā mode

gallery icon
22

"Vairākas reizes esmu sašāvis savu sievu, savu advokātu, brāļus un pats sevi," stāsta Migels. "Tas viss, lai dabûtu labas kvalitātes produktu."

Jau 25 gadus Kabalero ģērbj pasaules VIP personas savā stilīgajā, ložu necauršaujamajā apģērba līnijā. Viņa klientu starpā ir Maikls Blumbergs, Stīvens Sigals, spānijas karalis Felipe VI, un runā, ka viņš ir taisījis arī Baraka Obamas 2009. gada inaugurācijas runai paredzētu tērpu.

Tiesa, atklāt savu klientu - prezidentu vārdus dažās valstīs ir aizliegts.

Kabalero ražo visu - gan formālu apģērbu, lietusmēteļus, gan ādas jakas. Kenijas, Nigērijas, Salvadoras, Paragvajas, Panamas, Gvatemalas un Urugvajas prezidenti valkā viņa ražoto apģērbu. Krekliņi, kas maksā 1 500 ASV dolāru, ir vispopulārākā prece starp pasaules līderiem.

"Prezidenti vēlas samazināt risku, bet tajā pat laikā palikt diskrēti," skaidro Kabalero. "Viņi nevēlas visiem rādīt, ka lieto šādu apģērbu."

Kā apgalvo Slepenais Dienests, vairāk nekā ducis ASV prezidentu ir piedzīvojuši atentāta mēģinājumu, un četri bijuši veiksmīgi. Izvēlēties komfortu, upurējot drošību, var bût bīstami.

"Lielākais izaicinājums vienmēr bijis līdzsvars starp komfortu, aizsardzību un maskēšanu," stāsta Slepenā dienesta aģents un drošības eksperts Bobs Babilino. "Ja tas ir neērts, viņi to nevilks."

Kabalero dizains ir Valsts tieslietu institūta sertificēts, tas nozīmē, ka ASV valdība ir parakstījusies par to efektivitāti. Ložu necauršaujamais krekliņš var izturēt 12 lodes - 6 aizmugurē un 6 priekšā, no 9mm vai .357 magnum ieročiem.

Valstu galvas ir visievainojamākie lielas publikas priekšā, un īpaši tad, kad komunicē ar publiku.

"Jālūdz Dievs, lai viņš neiet uz malu un nesāk sarokoties ar pūlī stāvošajiem," stāsta Babilino. "Tas sagādā lielākās raizes."

Kabalero īpašā dizaina apģērbi VIP klientiem var maksāt līdz 4 000 ASV dolāru. Viņam ir četri mazumtirdzniecības veiklai, un viens, kurš drīz atvērsies Irākā. Tur viņš sastapsies ar jaunu izaicinājumu.

"Mums jāpielāgo viņu tunikas, lai tās ir ložu necauršaujamas."

Tēmas