foto: LETA
Krievija bez liekiem paskaidrojumiem atteikusies uz Latviju sūtīt dzelzceļa kravas
Ilustratīvs foto.
Bizness un ekonomika
2017. gada 24. maijs, 10:34

Krievija bez liekiem paskaidrojumiem atteikusies uz Latviju sūtīt dzelzceļa kravas

Kasjauns.lv

Krievija praktiski pilnībā pārtraukusi kravu sūtīšanu pa dzelzceļu uz Latvijas ostām, liecina pārvadājumu statistikas dati. 

To, atsaucoties uz portālu "Meduza.io", vēstī portāls "lsm.lv". Tiek ziņots, ka vēl šā gada martā uz ostām Ventspilī un Rīgā bija nosūtīti 1,2 miljoni tonnu kravu, bet līdz maija vidum tie ir tikai 45,7 tūkstoši tonnu.

Strauju kravu apjomu strauju sarukumu apstiprināja arī Rīgas brīvostas Mārketinga departamenta direktors Edgars Sūna.

“Meduza.io”, atsaucoties uz ziņu aģentūru “Reuters”, ziņo, ka saskaņā ar deviņu dažādu avotu informāciju, Krievijas Dzelzceļš atsakās saskaņot lielāko daļu operatoru pieteikumu par kravu sūtīšanu uz Latvijas ostām.

Viens no avotiem pieļāvis, ka šāda rīcība saistīta ar Latvijas atteikumu piedalīties gāzes cauruļvada “Nord Stream 2” projektā. 

Kā ziņots, "Nord Stream 2" būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā. Būvniecības ierosinātājs - "NordStream AG2" - plāno izbūvēt gāzes vadu Baltijas jūrā no Krievijas līdz Vācijai, šķērsojot Somijas, Zviedrijas un Dānijas ekskluzīvo ekonomisko zonu un Dānijas teritoriālos ūdeņus.

Pilna ziņa lasāma portālā "lsm.lv"