Nosaukumu "Gada prece 2015" šogad ieguvuši 29 produkti
Ceturtdien, 19.maijā Rīgā paredzēta "Gada prece 2015" svinīgais apbalvošanas pasākums.
Bizness un ekonomika
2016. gada 17. maijs, 16:04

Nosaukumu "Gada prece 2015" šogad ieguvuši 29 produkti

Jauns.lv

Nosaukumu "Gada prece 2015" ieguvuši 29 visvairāk pārdotie produkti dažādās preču kategorijās, pavēstīja Latvijas Tirgotāju asociācijā.

Nosaukumu "Gada prece 2015" ir ieguvusi uzņēmuma "Kronis" zīmolu "Rundāle" ražotie "Kaucmindes gurķi" 450 gramu iepakojumā, "Bauskas alus" ražotais alus "Bauskas gaišais speciālais" 0,5 litru iepakojumā, uzņēmuma "Latvijas Maiznieks" ražotā medus kūka "Kūko" 350 gramu iepakojumā, kā arī "Latvijas Maiznieks" ražotā rudzu maize "Zemnieku" 800 gramu iepakojumā, un "IDS Borjomi Europe" minerālūdens "Borjomi" viena litra pudelē, "Aldaris" ražotais "Aldaris 1865" alus un "Aldaris" ražotais "Mežpils" alus.

Tāpat nosaukumu "Gada prece 2015" šogad ir saņēmušas arī kompānijas "BMS-Baltijas Marketing Serviss" baterijas "Energizer AA Base", uzņēmuma "Jungent Latvia" minerālūdens "Evian", "Jungent Latvia" trīs kārtu tualetes papīrs "Zewa Delux", "Jungent Latvia" cepumi "Bahlsen Hit Cacao", "Jungent Latvia" tomātu kečups "Heinz" 875 mililitru iepakojumā, "Jungent Latvia" piedāvātais "Liepkalnu" ziedu medus, "Jungent Latvia" higiēniskās paketes "Libresse Invisible Normal Duo", kā arī "Jungent Latvia" sieviešu dezdorants "Nivea Invisible Black&White".

Tāpat "Gada prece 2015" nosaukumu ir saņēmusi arī "Jungent Latvia" "Nivea Men" skūšanās želeja "Sensitive", "Jungent Latvia" zobu pasta "Sensodyne Repair&Protect", "Dobeles dzirnavnieks" miltu maisījums "Plānās pankūkas", kā arī "Dobeles dzirnavnieks" kviešu milti "Ekstra", "Altia Latvia" degvīns "Vechirnja Charka", uzņēmuma "Simeks" izplatītais negāzētais dzeramais ūdens "Ķekavas Avots" PET iepakojumā, kā arī "Rēzeknes gaļas kombināta" desa "Brūkleņu servelāde" un kompānijas ražotie cīsiņi "Reāls cīsiņš", kompānijas "Tzmo Latvija" uroloģiskie ielikņi "Seni Lady Plus" 15 gabalu iepakojumā, kā arī kompānijas "Smiltenes piens" ražotā biezpiena torte ar melleņu ievārījumu, kompānijas "Forevers" ražotā aknu pastēte ar krējuma garšu, kā arī "Forevers" ražotā puskūpinātā desa "Dāņu salami", un "Forevers" gaļas iesmiņi "Kebabčiki" un kompānijas "Balttur-R" "Provansas majonēze "Francis"".

Pasākuma organizatori piebilst, ka lielākā daļa pircēju iecienīto preču ir vietējā ražojuma, savukārt daļa visā pasaulē iecienītu preču.

Tāpat diviem vairumtirgotājiem "Jungent Latvia" un "TZMO Latvija" ir piešķirts nosaukums "Gada izplatītājs 2015".

Ceturtdien, 19.maijā Rīgā paredzēta "Gada prece 2015" svinīgais apbalvošanas pasākums.

Lai apzinātu Latvijas patērētāju iecienītākās preces, LTA kopš 2003. gada piešķir preču zīmi "Gada prece". Šo gadu gaitā nosaukumu "Gada prece" ieguvuši aptuveni 500 dažādi pirktākie produkti un preces. Atbilstību "Gada preces" nosaukumam nosaka dažādās preču kategorijās aptaujājot nozīmīgākos tirgotājus un iepazīstoties ar tirgus izpētes datiem.


BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA