Selfiju vēsture gandrīz 200 gadu garumā. INFOGRAFIKA
Selfiju vēsture.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 19. maijs, 11:40

Selfiju vēsture gandrīz 200 gadu garumā. INFOGRAFIKA

Jauns.lv

Par selfijiem mēdzam pavīpsnāt – tāda cacu tipa dāmīšu fotografēšanās mode. Smej, ka klubos sieviešu tualetēs rindas ir pagarinājušās vien tāpēc, ka paralēli tualetes apmeklējumam tiek uzņemti selfiji.

Un lai gan cilvēki mēdz iesmiet par selfijiem, jeb, kā pareizi latviski teikt – pašbildēm, jo 2013. gadā tas tika atzīts pat par gada vārdu Latvijā, jāatzīst, instruments, ar ko tiek uzņemtas pašbildes, ir ļoti noderīgs. Proti – viedtālruņa priekšējā kamera. Lai gan pirms daudziem gadiem pašbildes tika uzņemtas ar fotoaparātu rokā un stāvot pie spoguļa, tad nu tas iespējams redzot to, kas īsti nonācis kadrā – izmantojot viedtālruņa priekšējo kameru.

Selfiji var būt arī praktiski. Vai vismaz telefona priekšējā kamera var būt ārkārtīgi praktiska. Viens no pierādījumiem – ja līdzi nav spogulīša. Ne visas sievietes tomēr savā somiņā vienmēr atradīs spogulīti – toties telefons gan līdzi ir vienmēr. Tad nu izmantojot viedtālruņa priekšējo kameru varam lieliski pārliecināties vai mute tīra pēc šokolādes saldējuma apēšanas, vai frizūra nav izjukusi un, vai ar kosmētiku viss kārtībā.

Protams, arī tās selfiju bildes, kas uzņemtas ballītē, jautrā pasākumā, kopā ar draugiem, var būt ļoti jautras un smieklīgas – jo īpaši, ja rada patīkamas atmiņas no jaukiem kopā būšanas mirkļiem.

Raksts sagatavots ar

220.lv palīdzību / Foto: Shutterstock

Tēmas