Tūrisms
2017. gada 21. aprīlis, 06:54

Meitene pamet savu puisi un vienatnē ar motociklu apceļo pasauli

Kasjauns.lv

Nikijas draugs atteicās viņu ņemt motobraucienā no Aļaskas līdz Argentīnai, tāpēc viņa puisi pameta un devās apkārt pasaulei viena pati. Viņa ar motociklu ir izbraukājusi 28 tūkstošus kilometru pa visu pasauli un nemaz nedomā apstāties.

Nikija Misurelli viena pati ar motociklu izbraukājusi Ameriku un Eiropu. Viņas nākamais ceļamērķis ir Tuvie Austrumi.

Viņa ir gulējusi ceļmalā Itālijas tunelī, pārdevusi visu savu iedzīvi un sasniegusi feisbuka draugu limitu. Nikija Misurelli ar motociklu ir izbraukājusi 28 tūkstošus kilometru pa visu pasauli, turklāt viena pati.

Meitene viena pati ar motociklu apceļo pasauli

gallery icon
49

Kopš braukšanas eksāmena nokārtošanas Nikija ar savu pieticīgo "Honda CBR600RR" motociklu braukāja tikai līdz lielveikalam un apkārt savai dzimtajai pilsētiņai Aļaskā. Pērnā gada septembrī viņas puisis iecerēja sava mūža lielāko ceļojumu.

"Viņš taisījās ar motociklu aizbraukt no Aļaskas līdz Argentīnai," intervijā "The Independent" stāsta Misurelli. "Es jautāju, vai drīkstu doties līdzi, bet viņš aizliedza, sakot, ka tas ir brauciens tikai vīriešiem. Viņš apgalvoja, ka tas esot pārāk bīstams. "Tu droši vien to nevarētu izturēt"."

"Tā mēs izšķīrāmies un es devos ceļā viena pati."

Kopš tās dienas viņa izbraukājusi no Aļaskas līdz Panamai un ceļo gandrīz bez apstājas. Ar savu sporta motociklu viņa izbraukājusi Amerikas rietumu krastu un paviesojusies Centrālamerikā. Martā Nikija nobrauca 9 tūkstošus kilometru pa Eiropu. Viņa izbrauca Itāliju, Spāniju, Franciju, Gibraltāru, Portugāli, Austriju, Slovēniju un pat iegriezās Marokā.

Misurelli nav darba, māju vai jebkādu iekrājumu. "Cilvēki uzskata, ka esmu bagātniece," viņa stāsta. "Bet tā nav taisnība. Man nav māju un lielu īpašumu. Es izņēmu visu savu pensijas naudu un pārdevu gandrīz visu, kas man bija. Pārsteidzoši, cik maz patiesībā ir vajadzīgs, lai dzīvotu."

Ceļojumu starplaikos viņa strādā nepilnu slodzi. Ceļojumā viņa ņem līdzi telti, šūpuļtīklu, guļammaisu un dažus apģērba gabalus. Viņa nekad neplāno uz priekšu, un nakšņo kur pagadās, - hostelī, teltī vai uz dīvāna. Reiz Itālijā viņa gulēja lielceļa tunelī.

"Es ar telti biju arī kalnos, bet tur bija ļoti auksts - lija lietus un es gribēju sasildīties, kur nav vēja un lietus," stāsta jaunā dēkaine. "Man negribējās ne ar vienu runāt vai meklēt Airbnb. Es nebaidījos un man nebija satraukma, jo sliktas lietas var notikt jebkurā vietā pasaulē. Taču pasaulē ir vairāk labu, nekā sliktu cilvēku."

Viņa arī nejūtas vientuļa, jo pat īsa saruna degvielas uzpildes stacijā var uzlabot garastāvokli.

Tuvākajos Nikijas plānos ir atrast gadījuma darbu Austrālijā vai Amerikā, lai nopelnītu mazliet vairāk naudas. Iepriekš viņa strādājusi par viesmīli un celtniecībā.

Pēc sešiem mēnešiem viņa atkal dosies ceļā - uz Tuvajiem Austrumiem un, iespējams, arī Ziemeļāfriku.

Misurelli uzskata sevi par vēstnieci. "Es gribu, lai sievietes visā pasaulē sasparojas un sāk ceļot," viņa stāsta, taču galvenokārt viņa ceļojot sevis dēļ. Neraugoties uz to, ka tas nav pats vieglākais dzīvesveids.

"Ja kaut ko pietiekami stipri vēlies, to var izdarīt. Tieši tā es uztveru ceļošanu."