Auto un tehnoloģijas
2016. gada 25. maijs, 09:16

Tviterī tagad varēs brīvāk izpausties - atcelti vairāki ierobežojumi

Jauns.lv

Mikroemuāru vietne “Twitter” tuvāko mēnešu laikā atteiksies no fotogrāfiju, video un citu mediju ieskaitīšanas kopējā ieraksta rakstzīmju skaitā, tātad lietotāji 140 rakstzīmju garajā ierakstā varēs paust garāku vēstījumu, otrdien paziņoja “Twitter”.

Pašlaik tvītā iekļauta fotogrāfija atbilst apmēram 24 rakstzīmēm.

Otrdien paziņotā pārmaiņa ir vēl viens Sanfrancisko bāzētā uzņēmuma “Twitter Inc.” mēģinājums atvieglot sava īsziņu pakalpojuma izmantošanu un piesaistīt jaunus lietotājus.

Neraugoties uz pēdējos mēnešos izteiktiem pieņēmumiem, “Twitter” tomēr neatcēla ieraksta garuma ierobežošanu ar 140 rakstzīmēm, kā arī neatteicās no publicēto vietņu saišu ieskaitīšanas kopējā ieraksta rakstzīmju skaitā.

Ieraksta rakstzīmju skaitā tomēr netiks ieskaitītas atbildes citam lietotājam, kuras sākas ar simbolu @ un lietotāja vārdu. Šajā skaitā vēl arvien tiks ieskaitīti simbolu @ saturoši vārdi tvīta vidū.

Lietotāji arī varēs retvītot un citēt savus tvītus.

Vēl viena izmaiņa ir tā, ka jebkurš jauns tvīts, kas sākas ar simbolu @ saturošu vārdu, būs redzams visiem sekotājiem.

“Twitter” jau iepriekš paziņoja par plāniem sniegt lietotājiem lielāku elastību vietnes izmantojumā. Kompānijas valdes priekšsēdētājs Džeks Dorsijs janvārī norādīja, ka kompānija meklē jaunu veidu teksta atspoguļojumam "Twitter" un eksperimentēs, pamatojoties uz to, kā cilvēki lieto mikroemuāru vietni. Piemēram, daudzi cilvēki publicē ekrānšāviņus ar garāku tekstu, bet citi veic vairākus ierakstus pēc kārtas, lai paustu garāku stāstu.

2006.gadā, kad "Twitter" sāka darbu, 140 rakstzīmju ierobežojums tika noteikts, jo lielākā daļa ierakstu tika veikti ar mobilā telefona īsziņas starpniecību. Īsziņā ir 160 rakstzīmes.

Lai gan šī gada sākumā kompānija apsvēra iespēju ļaut publicēt ierakstus, kuros ir līdz pat 10 tūkstošiem rakstzīmju, tomēr īsie un kodolīgie ieraksti ir palīdzējuši "Twitter" saglabāt savu vietu starp citiem konkurentiem sociālo mediju jomā.

“Twitter”, kas nesen atzīmēja 10 gadu jubileju, ir apmēram 310 miljoni lietotāju. Šai ziņā tā atpaliek ne vien no sociālā tīkla “Facebook”, kam ir 1,65 miljardi lietotāju, bet pat no profesionālā tīkla “LinkedIn”.

Lai gan daudziem cilvēkiem ir zināma “Twitter” pastāvēšana, kompānijai nav izdevies viņus piesaistīt par aktīviem lietotājiem, jo tvītu lakoniskais izpausmes veids daudziem ir grūti uztverams.

“Twitter” akcijas cena šogad ir kritusies par gandrīz 40%.

BNS/Foto: Reuters/Scanpix/LETA