foto: REUTERS
"Forbes" publicē pasaules bagātāko cilvēku sarakstu
Žurnāls "Forbes" Bilu Geitsu ceturto gadu pēc kārtas atzīst par pasaules bagātāko cilvēku, savukārt sociālā tīkla "Facebook" dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs pirmo reizi nonācis piektajā vietā.
Bizness un ekonomika
2017. gada 20. marts, 16:20

"Forbes" publicē pasaules bagātāko cilvēku sarakstu

LETA

Datortehnoloģiju uzņēmuma "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss ceturto gadu pēc kārtas ierindojies žurnāla "Forbes" veidotā ikgadējā pasaules bagātāko cilvēku saraksta augšgalā, viņam apsteidzot amerikāņu investoru Vorenu Bafetu.

Geitsa bagātība šogad novērtēta 86 miljardu dolāru (80,09 miljardu eiro) apmērā, salīdzinot ar 75 miljardiem dolāru pirms gada.

Geitss pēdējo 23 gadu laikā "Forbes" veidotā saraksta galvgalī kopumā atradies 18 reizes.

Otro vietu ar bagātības pieaugumu 14,8 miljardu dolāru apmērā līdz 75,6 miljardiem dolāru ieņem Bafets, bet trešajā vietā ierindojies ASV interneta tirdzniecības giganta "Amazon" vadītājs Džefs Bezoss, kura turība palielinājusies par 27,6 miljardiem dolāru un sasniegusi 72,8 miljardus dolāru.

Tikmēr no otrās vietas uz ceturto noslīdējis Eiropas lielākā apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma "Inditex" dibinātājs Amansio Ortega.

Savukārt sociālā tīkla "Facebook" dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs pirmo reizi nonācis piektajā vietā, bet Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims, kurš reiz bijis pasaules turīgākais cilvēks, noslīdējis uz sesto vietu, viņam pirmo reizi vairāku desmitu gadu laikā izkrītot no bagātāko cilvēku piecinieka.

"Forbes" norāda, ka kopumā pasaulē ir 2043 miljardieri, kas ir visu laiku augstākais līmenis. Pirms gada miljardieru skaits veidoja 1810.

Turklāt miljardieru skaita pieaugums bijis straujākais 31 gada laikā, kurā "Forbes" veic šādu datu uzskaiti.

Šo miljardieru kopējā bagātība gada laikā palielinājusies par 18% - līdz 7,67 triljoniem dolāru, kas arī ir rekordaugsts līmenis.

"Forbes" sarakstā ir arī 195 jaunpienācēji, tostarp 76 no Ķīnas.