Ķīnas viedtālruņu ražotne aizstāj 60 tūkstošus strādnieku ar robotiem
Ķīna iegulda plašas investīcijas robotizēta personāla veidošanā.
Auto un tehnoloģijas
2016. gada 26. maijs, 21:29

Ķīnas viedtālruņu ražotne aizstāj 60 tūkstošus strādnieku ar robotiem

Jauns.lv

Taivānas tehnoloģiju kompānija “Foxconn”, kuras rūpnīcās Ķīnā tiek komplektēti viedtālruņi “iPhone” ASV firmai “Apple” un Dienvidkorejas firmas “Samsung” viedtālruņi, ir nomainījusi vienā uzņēmumā 60 tūkstošus strādnieku ar robotiem, ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Ražošanas robotizācijas rezultātā darbinieku skaits šajā “Foxconn” fabrikā ir samazinājies no 110 tūkstošiem līdz 50 tūkstošiem, Šanhajas laikrakstam “South China Morning Post” paziņoja Dzjansu provinces Kuņšaņas pilsētas apriņķa pārvaldes sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Sjui Juiļaņs.

“Visticamāk, šim piemēram sekos arī citas kompānijas,” uzskata Sjui.

Ķīna iegulda plašas investīcijas robotizēta personāla veidošanā.

“Foxconn Technology Group” pārstāvji komentārā BBC apstiprināja, ka daudzi ražošanas procesi tiek automatizēti, bet noliedza personāla masveidīgu samazināšanu.

"Mēs ieviešam robotu tehniku un citas inovatīvas ražošanas rehnoloģijas mehāniskam darbam, kuru agrāk veica mūsu darbinieki, un ar apmācībām dodam iespēju darbiniekiem koncentrēties uz ražošanas procesa elementiem ar lielāku pievienoto vērtību – tādiem kā konstruktoru izstrādes, tehnoloģiskā procesa vadība un kvalitātes kontrole,” teikts kompānijas paziņojumā.

"Mēs turpināsim izmantot gan automatizēto, gan dzīvo darbaspēku mūsu ražošanas operācijās, un mēs plānojam saglabāt ievērojamu štatu Ķīnā,” piebilda kompānijas pārstāvji.

BNS / Foto: AFP/Scanpix/LETA