Palielinot tarifus, atkritumus šķirotu visi, uzskata "Getliņu" šefs
"Getliņi EKO" vadītājs prāto, ka tarifu celšana par atkritumu apsaimniekošanu šķirošanu padarītu par ikdienu.
Bizness un ekonomika
2016. gada 31. maijs, 09:12

Palielinot tarifus, atkritumus šķirotu visi, uzskata "Getliņu" šefs

Jauns.lv

Palielinot atkritumu apsaimniekošanas tarifus, atkritumu šķirošana Latvijā kļūtu par ikdienu, pastāstīja atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Viņš norādīja, ka pašreizējie atkritumu apsaimniekošanas tarifi, kurus veido poligona un atkritumu vedēju izmaksas, kā arī nodokļi, ir salīdzinoši zemi. Cilvēkiem jāsaprot, par ko tie maksā - ja norēķini par atkritumu apsaimniekošanu būtu tikpat redzami, cik par elektroenerģiju, tad cilvēkiem būtu stimuls vairāk šķirot atkritumus, jo tas būtu finansiāli izdevīgāk.

Vērtējot uzņēmuma darbību šā gada sākumā, Stirāns norādīja, ka gads sācies cerīgi un darba nekļūst mazāk. Arī poligonā audzēto tomātu tirdzniecības rādītāji ir ļoti stabili par spīti to nelielajam cenas pieaugumam.

Savukārt, prognozējot nākamo gadu atkritumu apsaimniekošanas jomā, Stirāns pauda cerību, ka būs vērojams dabas resursu nodokļa pieaugums, kas veicinātu atkritumu šķirošanu.

"Getliņi EKO" apsaimnieko Baltijas lielāko atkritumu poligonu "Getliņi" Stopiņu novadā. Uzņēmums ir dibināts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5,995 miljoni eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Rīgas dome.
 

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA