Latvijas zemenes Centrāltirgū maksā no 6-12 eiro kilogramā
Latvijā audzētas zemenes šobrīd Rīgas centrāltirgū maksā no 6- 12 eiro kilogramā, taču līdz ar Līgo svētku tuvošanos, prognozējama to cenas strauja samazināšanās.
Bizness un ekonomika
2016. gada 7. jūnijs, 15:06

Latvijas zemenes Centrāltirgū maksā no 6-12 eiro kilogramā

Jauns.lv

Latvijā audzētas zemenes Rīgas centrāltirgū patlaban maksā 6-12 eiro kilogramā, pastāstīja Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" (RCT) Mārketinga un komunikāciju daļas projektu vadītājs Ivars Jakovels.

Latvijā audzētas zemenes šobrīd Rīgas centrāltirgū maksā no 6- 12 eiro kilogramā, taču līdz ar Līgo svētku tuvošanos, prognozējama to cenas strauja samazināšanās. Savukārt Grieķijā audzētu zemeņu cena tirgū svārstās starp 1,5 eiro un trīs eiro kilogramā atkarībā no ogu kvalitātes, izskata un izmēra, bet Polijā audzētu zemeņu cena - robežās no 1-2 eiro par kilogramu.

Pēc Jakovela teiktā, zemeņu cenas Rīgas centrāltirgū ir pagājušā gada līmenī.

Rīgas centrāltirgū pirmās Latvijā audzētās zemenes šogad parādījās apmēram nedēļu ātrāk nekā pērn - 5.maijā, un to cena bija 15 eiro par kilogramu.

RCT ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA