Vasaras baudas "Hercogā"
Ģimenes restorāna "Hercogs" īpašnieks pavārs Andris Rūmītis un direktors Oskars Evaltovičs lepojas ar jauno vasaras terasi, kurā vakaros nav, kur dakšiņai nokrist.
Bizness un ekonomika
2016. gada 9. jūnijs, 08:00

Vasaras baudas "Hercogā"

Jauns.lv

Mārupes ģimenes restorānā Hercogs atklāta vasaras terase, kurā, ja laikus nerezervē galdiņu, vakariņot laimējas tikai veiksminiekiem. Mārupē Hercogam konkurentu nav.

Restorāns Hercogs Mārupē strādā nedaudz vairāk par gadu – kopš 2015. gada 8. marta –, taču popularitāti ne tikai mārupiešu, bet arī rīdzinieku vidū iemantoja kopš pirmās dienas. Tagad Hercogam divas plašās zāles ir kļuvušas par šauru, tāpēc kopš maija beigām te darbojas arī terase, kas atbilst visiem mainīgās Baltijas vasaras priekšnoteikumiem, proti, pat lietus laikā te ir jauki baudīt maltīti un glāzi vīna. Taču vislabāk terase sader ar tīkamu kompāniju, rēnu vasaras vakaru, ēdieniem no restorāna grilēdienu kartes un alu vai vīnu, ko palīdz saskaņot vīnzinis Oskars Evaltovičs.

Hercoga īpašnieks ir pazīstamais pavārs Andris Rūmītis, kas nesen vadīja iecienītā Vecrīgas restorāna Burkāns virtuvi. Tagad viņš ir divu lielisku ģimenes restorānu Hercogs – Jelgavā un Mārupē – īpašnieks un gastronomisku ideju ģenerators, jo ir arī aizrautīgs Latvijas Pavāru kluba valdes loceklis. Viņa restorānu ēdienkarte ir internacionāla, ar patīkamiem latviešu modernās virtuves akcentiem, tātad – garda, veselīga, no Latvijas produktiem, taču ar pasaules elpu. Hercogā savu vēderprieciņu gūs gan izsmalcināts baudītājs, gan konservatīvs klasikas piekritējs, gan prasīgs juniors, kam grūti ilgāk par piecām minūtēm nosēdēt pie galda. Andris pats ir divu šādu junioru tētis, tāpēc zina, ko ēd bērni un ko vēlas viņu vecāki.

Hercoga trumpis ir dažādām gaumēm atbilstīga klasiski moderna ēdienkarte, lieliska dzērienu izvēle, draudzīga apkalpošana un mājīga atmosfēra, kas viesiem ļauj aizmirst par dienas darbiem un ļauties vasaras baudām. Kaut uz vienas maltītes laiku.

•    

Kur meklēt:

Mārupē, Vītiņu ielā, līdzās vidusskolai. Otrs ģimenes restorāns Hercogs jau vairāk nekā piecus gadus darbojas Jelgavā, pašā pilsētas centrā (vairāk informācijas: www.hercogsj.lv ).

•     Atvērts: darbdienās no plkst. 11 līdz 22, nedēļas nogalēs no plkst. 11 līdz 23. Prātīgi iepriekš rezervēt galdiņu pa tālruni 29106538 vai 67304187.

•    

Izmanto iespēju

: restorānā ir divas plašas zāles, kurās iespējams sarīkot svinības šaurā ģimenes vai plašā draugu lokā. Jautā viesmīļiem vai direktoram Oskaram Evaltovičam.

•     Bērniem patiks: restorānā Hercogs ir plaša rotaļu istaba un īpaša ēdienkarte. Vasarā mazajiem viesiem ir iekārtots arī āra rotaļu laukums.

•    

Iepriekš vari izpētīt

: Mārupes Hercoga ēdienu karti un dzērienu karti, kā arī īpašos piedāvājumus meklē www.hercogsm.lv .


Reklāmas raksts sadarbībā ar ģimenes restorānu Hercogs / Foto: Rojs Maizītis