Kuponu portāla "Cherry" beigas radījušas prāvus zaudējumu fitnesa klubam "Atlētika"
Fitnesa klubu tīkla "Atlētika" zaudējumi portāla "Cherry" maksātnespējas dēļ pārsniedz 30 000 eiro. 1000 cilvēki, kuri iegādājās kuponus, varēs tos izmantot.
Bizness un ekonomika
2016. gada 9. jūnijs, 08:54

Kuponu portāla "Cherry" beigas radījušas prāvus zaudējumu fitnesa klubam "Atlētika"

Jauns.lv

Fitnesa klubu tīkla "Atlētika" zaudējumi kolektīvās iepirkšanās portāla "Cherry" maksātnespējas dēļ pārsniedz 30 000 eiro, pastāstīja "Atlētika" pārstāvis Andris Žiganovs.

Viņš norāda, ka patlaban klubus "Atlētika" pārvaldošajai kompānijai "Atletika MNGT" nav informācijas par iespējām atgūt zaudējumus, taču uzņēmums iesniegs maksātnespējas pieteikums pret "Cherry.lv" pārvaldītājiem, lai maksātnespējas administrators izvērtē parādnieka aktīvus un valdes atbildību.

Klubu pārstāvis informē, ka vēl šī gada maijā portālā "Cherry.lv" notikusi akcija par fitnesa klubu "Atlētika" vasaras abonementu iegādi. Tos iegādājušies vairāk nekā 1000 cilvēku. Taču noslēdzoties akcijai, "Cherry.lv" neizpildīja savas saistības un paziņoja, ka ir maksātnespējīgs, stāsta Žiganovs.

"Neraugoties uz nodarītajiem zaudējumiem, klubu "Atlētika" vadība ir izlēmusi neatteikt pakalpojumu sniegšanu klientiem, kuri ir iegādājušies kuponus "Cherry.lv". Visi klienti, kuri ir nopirkuši kuponus "Cherry.lv" portālā, var tos pilnā mērā izmantot saskaņā ar izsludinātās akcijas noteikumiem, sākot ar šī gada 1.jūniju," skaidro Žiganovs.

Igaunijā un Latvijā strādājošā kolektīvās tiešsaistes pirkumu vides kompānija "Cherry Meedia" pārtraukusi darbību un norāda, ka jau noslēgto pakalpojumu sniegšanu patērētājiem garantē līgumi, tādēļ lielākā daļa klientu zaudējumus necietīs.

Arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicināja pakalpojumu sniedzējus sniegt patērētājiem ar portāla "Cherry" starpniecību apmaksātos pakalpojumus.

PTAC pārstāve Sanita Gertmane norādīja, ka iestāde patlaban noskaidro bankrotējušās SIA "Cherry Media" cietušo klientu skaitu, neizmantoto kuponu apjomu, iesaistītos pakalpojumu sniedzējus. PTAC ir ticies ar uzņēmuma pārstāvjiem un pieprasījis informāciju no "Cherry Media".

Kā liecina "Firmas.lv", "Atletika MNGT" pērn apgrozīja 396 955 eiro, bet nopelnīja 69 489 eiro. SIA "Atletika MNGT" dibināta 2006.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Atletika MNGT" īpašnieki ir Valerijs Komarovs - 82% un Žiganovs - 18%.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no atletika.lv