Latvieši var! Tapis kārtējais unikālais produkts – dēlis par 80 eiro
Viena piknika koka cena ir 80 eiro, tas paredzēts divām personām. Visi dēļi ir meistares Ilzes roku darbs.
Bizness un ekonomika
2016. gada 16. jūnijs, 06:13

Latvieši var! Tapis kārtējais unikālais produkts – dēlis par 80 eiro

Jauns.lv

Šoreiz ar varēšanu izcēlies kāds Latvijas uzņēmums, kurš radījis inovatīvu produktu romantisku mirkļu baudīšanai. Tiem, kuri nesaprot, varētu teikt, ka runa ir par galdu bez kājām, taču idejas autore Ilze Baumane skaidro, ka viņas produkts - piknika koks - ir vairāk nekā ideāls veids dzērienu un uzkodu novietošanai, baudot laiku brīvdabā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ilze Baumane stāsta, ka piknika koka ideja un dizains tapis pēc pašas pieredzes pludmales piknikā: „Ir bijis tā, ka vairāk uzmanības nācies veltīt trauku stabilitātei un smilšu atgaiņāšanai no ēdiena, nekā pašai kopā būšanai.”

100% sievietes roku darbs

„Piknika koks ir jauns koncepts kopā būšanai jebkur, kur vēlamies baudīt dzīves skaistākos mirkļus – mājās, pludmalē vai kur citur brīvā dabā. Piknika koks ir 100% sievietes (akcents; laikam taču būtiski...) roku darbs, kas radīts no priedes un apstrādāts ar dabīgiem materiāliem, uzsverot koksnes unikālo struktūru,” stāsta meistare Ilze. Pilnvērtīgai mirkļa izbaudīšanai tiek ieteikts pievienot piknika iekārtai arī kādas uzkodas, glāzi vīna vai šampanieti.

Kā norādīts zīmola „Gludināmais Koks” tīmekļa vietnē, viens piknika koks ir paredzēts divu personu atpūtai, un šāda roku darba cena ir 80 eiro gabalā. Meistare piedāvā arī iespēju personalizēt atpūtas rīku, iegravējot tajā savus iniciāļus vai ko citu. Papildu piknika risinājumiem, šis latviešu zīmols piedāvā arī plašu gludināmo dēļu klāstu, turklāt pa sezonām – ziema/pavasaris, vasara/rudens. Viena dēļa cena – ap 80 eiro.

Cilvēki iesmej par piknika koku

Tiesa gan, ne visi pret jauno izstrādājumu izturas ar sajūsmu un gatavi atdod tādu naudu par tādu mantu. Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova latviešu ražotāju veikumu komentē ar sarkasmu: „Draugi, es nekad neesmu lūgusi ne naudu, ne šērus, ne laikus. Bet šoreiz ir īpašs gadījums. Es atradu lietu, kas uzrunāja mani tik spēcīgi un dziļi, ka es vairs nekad mūžā nevarēšu pat normāli pasēdēt saulītē ar alu, ja nepiepildīšu savas alkas un gaidas. Man vajag piknika koku! Lai Ksenija īstenotu savu sapni, nepieciešami 80 eiro. Kopā mēs varam!”

Piknika kokam esot pieprasījums

Pati Ilze skaidro, ka viņas produkts tirgū ir jauns un tā lietošana nozīmē jaunu tradīciju veidošanu: „Tādēļ arī mūsu devīze ir „Piknika koks – jauna pieredze kopā būšanai”. Kā parāda mūsu līdzšinējā pieredze, produkta testēšanas fāzē piedaloties vairākos pasākumos, cilvēkiem koncepts patīk un Piknika koku tie labprāt izmanto privātās ballītēs, galda klāšanai iekštelpās, kā arī korporatīviem nolūkiem.”


Kasjauns.lv/Foto: gludinamaiskoks.lv, facebook.com, etsy.com